palpal

Patriotizam i Jevanđelje po Luki

luka_petrovic_i_milorad_dodik.jpg

Patriotizam i Jevanđelje po Luki

Država – to smo ja i moj najinteligentniji i najiskusniji predsjednik, a svi koji su protiv nas su izdajnici, uskliknuo je jedan od sekretara savremenog SKOJ-a i apostola vjere u novog Lažnog Mesiju i Crvenog Cara. Sekretar i Jevanđelist Luka, u tandemu sa svojim šurom Ilijom Tamindžijom, napravio je električnu osovinu koja zahvaljući novcima iz HET-a i Elektroprivrede Republike Srpske utvrđuje vjeru, te postavlja standarde i mjeru kojom se određuje ko je patriota i vjernik, a ko izdajnik vaskolikog srpstva. Biti pravi Srbin i patriota danas nije nimalo lako, i mnogo je teže nego tokom Otadžbinskog rata kada su se sekretar Luka i narodni tribun Ilija intelektualno uzdizali u Beogradu i Podgorici i pripremali za velika iskušenja i odgovorne funkcije, sa distance bodreći borce u rovovima da izdrže i bore se do krajnjih granica i njihovog silaska na čelne institucije.

Luka je jedan od apostola i glavnih promotora vjere u novog Lažnog Mesiju i Proroka, Oca nacije, najinteligentnijeg i najiskusnijeg Crvenog Cara, koji pomalo sliči i na rimskog Papu jer je nepogrešiv. Crveni Car je nekada bio komunista i ateista kome je smrdio tamjan pa je sa Bošnjacima i Hrvatima u prvim poslijeratnim sazivima Narodne skupštine Republike Srpske napuštao konstitutivne sjednice tokom vjerskog obreda pravoslavnih sveštenika. Vremenom se Crveni Car naprasno produhovio i ne samo da je postao veliki vjernik, donator i ktitor, već je počeo da osniva sopstvenu Crvenu sektu. Svi koji ne vjeruju u Lažnog Mesiju i Crvenog cara su izdajnici i nevjernici, i ne mogu se ubrajati međ velike Srbe i Patriote.

Sekretar i Jevanđelist Luka u svojim propovjedima prenosi poruke novog Lažnog Mesije, i postavlja standarde koje treba da poštuju njegovi poklonici i vjernici. Jedan od najvažnijih zavjeta je skromnost, pa Jevanđelist Luka i Lažni Mesija traže od poklonika da se odreknu bogatstva, žive skromno i podvižnički. Bogatstvo, novac i raskoš kvare ljude, pa Luka i Lažni Prokok i Mesija traže od poklonika da sav teret velikih iskušenja prebace na njih i njihove saradnike, jer su oni već navikli da stoički podnose veliki teret iskušenja, raskoši i bogatstva na svojim nejakim plećima.

Ljubi bližnjega svog takođe je jedna od važnijih zapovjesti u novom Jevanđelju po Luki. Sekretar i Jevanđelist Luka tako je cjelivao svu svoju bližu i dalju rodbinu, i pravilno je rasporedio po javnim ustanovama i institucijama, koje se polako pretvaraju u katakombe i hramove pravovjernika Crvene sekte. Najbliže je postavio blizu sebe, u HET i Elektroprivredu, a dalja rodbina je Poreskoj upravi, Fondu zdravstvenog osiguranja, obrazovnim i drugim javnim ustanovama. Jevanđelisti moraju vraćati na pravi put zalutale ovčice, pa nakon izlaska iz zatvora zbog dilovanja narkotika, Jevanđelist i Sekretar Luka svoje bliske srodnike takođe zapošljava u HET i energetski sektor kako više ne bi griješili.

Luka je za porodicu Petrović tokom proteklih deset godina rukovođenja javnim nabavkama HET-a više uradio od Petra Prvog, Petra Drugog i ostalih vladara iz dinastije Petrović Njegoš. On nije zaboravio ni svoje dalje rođake u Beogradu i Srbiji, pa je iznoseći iz Hrama HET-a novce i darove u Beograd, davajući poslove na izradi kojekakvih računarskih programa, obuci radnika HET-a radu na novom računarskom programu i opremi, te na druge načine pomogao mnoge Petroviće, ali rođake i kumove Lažnog Mesije, i tako jevanđelski spojio ugodno sa korisnim. Da bi se pobrojala sva jevanđelska ukazanja Sekretara Luke neophodno bi bilo napisati novi Rat i Mir, ali niko ne treba da sumnja da Luka istinski i dosljedno ne prenosi propovjedi Lažnog Mesije i Proroka.

Crvena sekta nije tolerantna prema nevjernicima i drugima, i svi koji ne vjeruju u Crvenog cara i Lažnog Mesiju osuđeni su na progon. Oni nemaju pravo na posao i život dostojan čovjeka sve dok ne uzmu u ruke Crvenu bibliju i učlane se u Crvenu sektu. Progona nisu amnestirani čak ni članovi Crvene sekte ukoliko samo jednog trenutka posumnjaju u Lažnog Mesiju i Jevanđelista Luki. O tome svjedoči i primjer Đoka Milišića, istaknutog člana Crvene sekte koji je 2011. godine vraćen na posao u HET-u nakon što je bio istjeran zbog dezertersta i bjekstva u Beograd 1992. godine. Partija i Crvena sekta su mu oprostili dezerterstvo, jer su slično zgriješili i mnogi novi Jevanđelisti, ali je oštro kažnjen jer je u maloj grupi ljudi posumnjao u Sekretara Luku i Lažnog Mesiju, pa je hitno izbačen iz Upravne zgrade HET-a i po kazni poslat da čuva stražu na zatvaraču tunela u selu Pađeni pored Bileće. I na ovom primjeru se vidi Lukina pronicljivost, jer kad nije stražario u rovu tokom Otadžbinskog rata, Sekretar Luka je natjerao Đoka da sada stražari i okaja ratne grijehe. Ovim i drugim primjerima daje se do znanja svim nevjernicima i izdajnicima kako će proći ako samo jednog trenutka posumnjaju u Lažnog Mesiju, Crvenog Cara i njegovu sektu.

Jevanđeljem po Luki, njegovim brojnim kanonima i zapovjestima koje je teško pobrojati, jasno je napravljena crta koja razdvaja izdajnike od patriota, lažne od pravih vjernika. Istorija pamti mnoge Lažne Mesije i Proroke, poput Pola Pota Kim Ul Sunga, koji su bili spremni žrtvovati sopstvenu naciju kako bi napravili društvo i sistem po svojoj mjeri. Nadajmo se da Lažne Patriote, Lažne Mesije, Proroci i njihovi Lažni Jevanđelisti neće toliko pomutiti razum svoje napaćene nacije, i svojim propovjedima u trenutcima napada ludila izazvati zlu krv i sukobe među braćom pokušavajući da odbrane neodbranjivo. Svi oni, prije ili kasnije, su završili na smetljištu istorije i služe kao opomena i primjer šta može da se dogodi ako narod ćuti i trpi dopuštajući iživljavanje otuđenih oligarha.

Nebojša Vukanović