Партијски упљувци подијелили логораше

Ниједна структура, друштво, удружење грађана и група људи није поштеђена разарања и роварења партијских упљувака, које власт убацује у све поре друштва како би их контролисала. Тако је дошло до раскола и међу логорашима Републике Српске, јер је владајућа структура на силу умјесто лажног логораша и контраверзног послушника режима Бранислава Дукића, који је током у Сарајеву радио за Армију БиХ и малтретирао сарајевске Себе, за предсједника Савеза изабрала Анђелка Носовића.

Према мојим сазнањима, Анђелко Носовић је до сада обављао функцију секретара Комитета, Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука, и за предсједника Савеза логораша Републике Српске изабран је захваљујући лобирању министра Милуновића, ангажману социјалиста и СНСД-оваца, али и остатака старе УДБЕ и КОС-а, њених  удружења и спавача. Да је политика одиграла кључну улогу потврђује и брза честитка Жељке Цвијановић, као писање и хвалоспјеви режимских медија.

За Носовића је на Скупштини гласало 5 удружења док је 7 било против и напустило је састанак. Већина логораша Републике Српске сматра да је све урађено мимо Статута Савеза, па су најављене тужбе судовима, те раскол и формирање новог Удружења логораша. Анђелко Носовић је војни пензионер из Србије, истакнути активиста Ђокићевих социјалиста али и функционер Организације старјешина ВРС, која често иступа у корист режима Милорада Додика, а иза многих, попут Носовића,  управо стоје структуре старе УДБЕ и КОС-а. Социјачистички министар Милуновић према мојим сазнањима обећао је синекуру и плату Носовићу преко Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, иако предсједник Савеза логораша по Статуту нема плату, како би контролисао Удружење и служио Партији!

Недостојни  Дукић је подијелио логораше, постављам стубове и учествовао у кампањи СНСД-а и Сташе Кошарца, а уколико судови не оспоре незаконит избор, његов насљедник могао би завршити посао, уништити Савет логораша и у парампарчад разбити важно удружење грађана, који су у рату прошли пакао.

 

Небојша Вукановић