Partijski upljuvci podijelili logoraše

Nijedna struktura, društvo, udruženje građana i grupa ljudi nije pošteđena razaranja i rovarenja partijskih upljuvaka, koje vlast ubacuje u sve pore društva kako bi ih kontrolisala. Tako je došlo do raskola i među logorašima Republike Srpske, jer je vladajuća struktura na silu umjesto lažnog logoraša i kontraverznog poslušnika režima Branislava Dukića, koji je tokom u Sarajevu radio za Armiju BiH i maltretirao sarajevske Sebe, za predsjednika Saveza izabrala Anđelka Nosovića.

Prema mojim saznanjima, Anđelko Nosović je do sada obavljao funkciju sekretara Komiteta, Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka, i za predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske izabran je zahvaljujući lobiranju ministra Milunovića, angažmanu socijalista i SNSD-ovaca, ali i ostataka stare UDBE i KOS-a, njenih  udruženja i spavača. Da je politika odigrala ključnu ulogu potvrđuje i brza čestitka Željke Cvijanović, kao pisanje i hvalospjevi režimskih medija.

Za Nosovića je na Skupštini glasalo 5 udruženja dok je 7 bilo protiv i napustilo je sastanak. Većina logoraša Republike Srpske smatra da je sve urađeno mimo Statuta Saveza, pa su najavljene tužbe sudovima, te raskol i formiranje novog Udruženja logoraša. Anđelko Nosović je vojni penzioner iz Srbije, istaknuti aktivista Đokićevih socijalista ali i funkcioner Organizacije starješina VRS, koja često istupa u korist režima Milorada Dodika, a iza mnogih, poput Nosovića,  upravo stoje strukture stare UDBE i KOS-a. Socijačistički ministar Milunović prema mojim saznanjima obećao je sinekuru i platu Nosoviću preko Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, iako predsjednik Saveza logoraša po Statutu nema platu, kako bi kontrolisao Udruženje i služio Partiji!

Nedostojni  Dukić je podijelio logoraše, postavljam stubove i učestvovao u kampanji SNSD-a i Staše Košarca, a ukoliko sudovi ne ospore nezakonit izbor, njegov nasljednik mogao bi završiti posao, uništiti Savet logoraša i u paramparčad razbiti važno udruženje građana, koji su u ratu prošli pakao.

 

Nebojša Vukanović