Партијски МУП – и полицајац и министар!?

Актуелна власт потпуно је девастирала МУП Српске претварајући га у партијску милицију која амнестира криминал челника режима а да друге стране прогони без разлога његове политичке противнике и слободне грађане. Пуно је примјера грубе политизације Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а последњи долази из Зворника.

Наиме Градски одбор Социјалистичке партије Зворник предложио је полицијског службеника Недељка Јовића, команданта Жандармерије у Зворнику, за новог замјеника министра безбједности у Савјету министара БиХ!? Овај приједлог је у супротности са одредбама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске, чланом 59. став 3 који каже да полицијски службеници не могу бити чланови политичких партија!?

Ако је Јовић приједлог Социјалистичке партије, јасно је да је њихов члан или активиста који можда нема чланску картица СПРС или СНСД-а али је јасно да ради за њих, јер се на високе, посебно министарске функције, именују само провјерени и одани кадрови Партије! Да парадокс буде већи, Јовић уопште није приједлог Социјалиста из Зворника, иако су они формално предлагачи, већ га је предложио градоначелник и већински власник Зворника Зоран Стевановић, а кандидат је потурен уцијењеном Ђокићу како се Власи не би досјетили, како то каже стара пословица, а игра иза кулиса остала скривена. Треба ли онда да се питамо зашто нико није одговарао за пљачку Фабрике глинице Бирач, Алумине и државе, и зашто се опозиционари и слободни грађани драконски кажњавању за ситне прекршаје, јер власт све контролише и спутава сваку озбиљно истрагу против себе, а са друге стране даје налог ко да се кажњава и малтретира монтираним процесима и оптужницама

 

 

Небојша Вукановић