Partijski MUP – i policajac i ministar!?

Aktuelna vlast potpuno je devastirala MUP Srpske pretvarajući ga u partijsku miliciju koja amnestira kriminal čelnika režima a da druge strane progoni bez razloga njegove političke protivnike i slobodne građane. Puno je primjera grube politizacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a poslednji dolazi iz Zvornika.

Naime Gradski odbor Socijalističke partije Zvornik predložio je policijskog službenika Nedeljka Jovića, komandanta Žandarmerije u Zvorniku, za novog zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH!? Ovaj prijedlog je u suprotnosti sa odredbama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske, članom 59. stav 3 koji kaže da policijski službenici ne mogu biti članovi političkih partija!?

Ako je Jović prijedlog Socijalističke partije, jasno je da je njihov član ili aktivista koji možda nema člansku kartica SPRS ili SNSD-a ali je jasno da radi za njih, jer se na visoke, posebno ministarske funkcije, imenuju samo provjereni i odani kadrovi Partije! Da paradoks bude veći, Jović uopšte nije prijedlog Socijalista iz Zvornika, iako su oni formalno predlagači, već ga je predložio gradonačelnik i većinski vlasnik Zvornika Zoran Stevanović, a kandidat je poturen ucijenjenom Đokiću kako se Vlasi ne bi dosjetili, kako to kaže stara poslovica, a igra iza kulisa ostala skrivena. Treba li onda da se pitamo zašto niko nije odgovarao za pljačku Fabrike glinice Birač, Alumine i države, i zašto se opozicionari i slobodni građani drakonski kažnjavanju za sitne prekršaje, jer vlast sve kontroliše i sputava svaku ozbiljno istragu protiv sebe, a sa druge strane daje nalog ko da se kažnjava i maltretira montiranim procesima i optužnicama

 

 

Nebojša Vukanović