Партијска Милиција затворила Гачанку!

Двоструки аршини заробљених институција видљиви су на сваком кораку? Тако је синоћ партијска Милиција Драгана Лукача, и његове марионете Синише Лакете, извршили рацију и без повода и инцидента затворили ноћни клуб „Гачанка“ у центру Гацка. Већа група полицајаца с фантомкама пратила је тржишног инспектора и упала синоћ око поноћи у ноћни клуб „Гачанка“, извршила рацију и претрес гостију, а иако није било инцидената нити је пронађена сумњива материја објекат је затворен на 15 дана јер наводно код неких гостију није пронађен адекватан фискални рачун. Све се ради у складу са најавама министарке Зоре Видовић, селективне правде и спровођења закона заробљених институција.

Акцијом је руководио нови командир Полицијске станице Данило Марковић, који је недавно замијенио Сашу Глушца након снажног притиска социјалиста. Наиме, према мојим сазнањима, социјалисти су тражили да се именује њихов „кадар“ Мрковић, и након су поставили свог човјека на чело Полицијске станице  Гацко, и кренули да се преко њега обрачунавају са политичким противницима.

Власник кафића Ранко Ковачевић је симпатизер и присталица опозиције и СДС-а, па је акција изведена како би се на њега извршио додатни притисак. Ковачевић је борац прве категорије и ратни војни инвалид, има све дозволе за рад ноћног клуба до 2 сата, али је партијска Милиција ријешила да га казни и покуша да га уништи јер није дио владајућих структура. Срамно је шта ради полиција у Херцеговини, под вођством Синише и Жарка Лакете, и што се умјесто истрага крупног криминала, корумпираних политичара и великих афера у којима је држава изгубила милионе, обрачунава са се неистомишљеницима, часним полицајцима и привредницима.

Умјесто што малтретира часне полицајце, демобилисане борце и привреднике, начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета требао би да одговори шта он ради а партијском скупу и дружењу са врхушком СНСД-а, Илијом Таминџијом, Луком Петровићем, Сташом Кошарцом и Миленком Авдаловићем, у ресторану побратима Жарка у Невесињу, ко је платио пир и да ли је издат фискални рачун?

Очито је да ће часни Херцеговци морати да се самоорганизују како би се заштитили од насиља и селективне правде партијске Милиције, која умјесто заштите државе и грађана, штити тајкуне и криминалце.

 

Небојша Вукановић