Partijska Milicija zatvorila Gačanku!

Dvostruki aršini zarobljenih institucija vidljivi su na svakom koraku? Tako je sinoć partijska Milicija Dragana Lukača, i njegove marionete Siniše Lakete, izvršili raciju i bez povoda i incidenta zatvorili noćni klub „Gačanka“ u centru Gacka. Veća grupa policajaca s fantomkama pratila je tržišnog inspektora i upala sinoć oko ponoći u noćni klub „Gačanka“, izvršila raciju i pretres gostiju, a iako nije bilo incidenata niti je pronađena sumnjiva materija objekat je zatvoren na 15 dana jer navodno kod nekih gostiju nije pronađen adekvatan fiskalni račun. Sve se radi u skladu sa najavama ministarke Zore Vidović, selektivne pravde i sprovođenja zakona zarobljenih institucija.

Akcijom je rukovodio novi komandir Policijske stanice Danilo Marković, koji je nedavno zamijenio Sašu Glušca nakon snažnog pritiska socijalista. Naime, prema mojim saznanjima, socijalisti su tražili da se imenuje njihov „kadar“ Mrković, i nakon su postavili svog čovjeka na čelo Policijske stanice  Gacko, i krenuli da se preko njega obračunavaju sa političkim protivnicima.

Vlasnik kafića Ranko Kovačević je simpatizer i pristalica opozicije i SDS-a, pa je akcija izvedena kako bi se na njega izvršio dodatni pritisak. Kovačević je borac prve kategorije i ratni vojni invalid, ima sve dozvole za rad noćnog kluba do 2 sata, ali je partijska Milicija riješila da ga kazni i pokuša da ga uništi jer nije dio vladajućih struktura. Sramno je šta radi policija u Hercegovini, pod vođstvom Siniše i Žarka Lakete, i što se umjesto istraga krupnog kriminala, korumpiranih političara i velikih afera u kojima je država izgubila milione, obračunava sa se neistomišljenicima, časnim policajcima i privrednicima.

Umjesto što maltretira časne policajce, demobilisane borce i privrednike, načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa trebao bi da odgovori šta on radi a partijskom skupu i druženju sa vrhuškom SNSD-a, Ilijom Tamindžijom, Lukom Petrovićem, Stašom Košarcom i Milenkom Avdalovićem, u restoranu pobratima Žarka u Nevesinju, ko je platio pir i da li je izdat fiskalni račun?

Očito je da će časni Hercegovci morati da se samoorganizuju kako bi se zaštitili od nasilja i selektivne pravde partijske Milicije, koja umjesto zaštite države i građana, štiti tajkune i kriminalce.

 

Nebojša Vukanović