Парк залијевају шупљим шлауфима а „уложили“ милионе!?

У тзв „реконструкцију“ дучићевог парка у центру Требиња, градске власти су бациле милионе марака, а нажалост само су га искасапили, непотребно посјекли десетине стабала и живу ограду око парка, а као последица прорјеђивања много стабала је искрчено у олујном невремену прошле зиме. Градски оци и њихови кадровици посебно су били поносни на нови „савремени“ систем за наводњавање, последњу ријеч технике која је плаћена преко 100 000 марака без ПДВ-а.

 

 

Ипак од 500 прскалица и 5 километара цијеви, које је наводно поставио „конзорцијум“ који су чинили ЕМТелектро инжењеринг“ из Брчког и „Гранум“ из братске Чапљине, наводњавање парка је спало на шупље шлауфе који радници Комуналног развлаче по парку.

Проблеми са „савременим“ наводњавањем и радом 500 прскалица јавили су се од самог почетка, а после само једне године од силних прскалица, цријева и последње ријечи технике остали су само шупљи шлауфи.

Надати се да директор Комуналног Недељко Ламбера, али прије свега градоначелник Мико др Ћурић и његов ментор, кум и претходник Лука Петровић, одговоре грађанима и јавности гдје су бачени милиони у вјетар и у чијем џепу су они завршили?

 

Небојша Вукановић