palpal

Park zalijevaju šupljim šlaufima a „uložili“ milione!?

U tzv „rekonstrukciju“ dučićevog parka u centru Trebinja, gradske vlasti su bacile milione maraka, a nažalost samo su ga iskasapili, nepotrebno posjekli desetine stabala i živu ogradu oko parka, a kao posledica prorjeđivanja mnogo stabala je iskrčeno u olujnom nevremenu prošle zime. Gradski oci i njihovi kadrovici posebno su bili ponosni na novi „savremeni“ sistem za navodnjavanje, poslednju riječ tehnike koja je plaćena preko 100 000 maraka bez PDV-a.

 

 

Ipak od 500 prskalica i 5 kilometara cijevi, koje je navodno postavio „konzorcijum“ koji su činili EMTelektro inženjering“ iz Brčkog i „Granum“ iz bratske Čapljine, navodnjavanje parka je spalo na šuplje šlaufe koji radnici Komunalnog razvlače po parku.

Problemi sa „savremenim“ navodnjavanjem i radom 500 prskalica javili su se od samog početka, a posle samo jedne godine od silnih prskalica, crijeva i poslednje riječi tehnike ostali su samo šuplji šlaufi.

Nadati se da direktor Komunalnog Nedeljko Lambera, ali prije svega gradonačelnik Miko dr Ćurić i njegov mentor, kum i prethodnik Luka Petrović, odgovore građanima i javnosti gdje su bačeni milioni u vjetar i u čijem džepu su oni završili?

 

Nebojša Vukanović