Парк се сјече а Требињци ћуте

Како сам и најавио, под палицом првог дворског неимара града Требиња Лаза Брковића и његове успјешне, на ХЕТ и Електропривреду РС тендерима наслоњене фирме Сегмент, данас су посјечена стабла у парку у центру Требиња, у бившој касарни Лука Вукаловић. Дрвеће је посјечено рано јутрос, прије 7 часова, а да нико није пружио никакав отпор и покушаи спријечити нови екоицид. Док сам сазнао и дошао у парк, нажалост све је већ било посјечено, а радници и механизација су уклањали оборена стабла и шут.

Парк је посјечен  само пар дана након што је бахати Лазо Брковић срушио и дио градске Аутобуске станице, која је у власништву града Требињa, а да се нико из градске администрације није ни почешао иза уха, изашао на лице мјеста, упитао шта се догађа, колика је штета и ко ће је надокнадити?!

Питам се зашто сви Требињци гласно ћуте, мени у подне шаљу фотографије и питају шта се догађа, зашто не реагујем? Не могу сам скочити на сваки проблем у цијелој држави, све поклопити, зачепити сваку рупу, заштити природу и имовину, исправити сваку неправду! Зашто ћуте сви дворски портали и „новинари“? Срамота ме је понекада гдје живим, како се без отпора и ријечи уништава најљепши град у Републици Српској и БиХ, руше тврђаве, стари дијелови града, сијеку паркови и зелене површине, уништава ријека Требишњица, која се претвара у велику башту кафића, а да нико, баш нико, не пружи нимало отпора, чекајући ваљда мене да сам спријечим бахате лудаке у њиховом стампеду! Гдје су силни елолози, лажни НВО сектор и демагози, или је сав смисао њиховог рада и постојања  улизати се властима да би добили неки пројекат и новац из буџета? Лако је паметовати на друштвеним мрежама, кад ће напокон неко да се јавно и отворено супротстави за неку општу ствар, престане да ћути и клечи, и проговори само када су угрожена нечија лична права!?

Опширније у видео прилогу..