Park se sječe a Trebinjci ćute

Kako sam i najavio, pod palicom prvog dvorskog neimara grada Trebinja Laza Brkovića i njegove uspješne, na HET i Elektroprivredu RS tenderima naslonjene firme Segment, danas su posječena stabla u parku u centru Trebinja, u bivšoj kasarni Luka Vukalović. Drveće je posječeno rano jutros, prije 7 časova, a da niko nije pružio nikakav otpor i pokušai spriječiti novi ekoicid. Dok sam saznao i došao u park, nažalost sve je već bilo posječeno, a radnici i mehanizacija su uklanjali oborena stabla i šut.

Park je posječen  samo par dana nakon što je bahati Lazo Brković srušio i dio gradske Autobuske stanice, koja je u vlasništvu grada Trebinja, a da se niko iz gradske administracije nije ni počešao iza uha, izašao na lice mjesta, upitao šta se događa, kolika je šteta i ko će je nadoknaditi?!

Pitam se zašto svi Trebinjci glasno ćute, meni u podne šalju fotografije i pitaju šta se događa, zašto ne reagujem? Ne mogu sam skočiti na svaki problem u cijeloj državi, sve poklopiti, začepiti svaku rupu, zaštiti prirodu i imovinu, ispraviti svaku nepravdu! Zašto ćute svi dvorski portali i „novinari“? Sramota me je ponekada gdje živim, kako se bez otpora i riječi uništava najljepši grad u Republici Srpskoj i BiH, ruše tvrđave, stari dijelovi grada, sijeku parkovi i zelene površine, uništava rijeka Trebišnjica, koja se pretvara u veliku baštu kafića, a da niko, baš niko, ne pruži nimalo otpora, čekajući valjda mene da sam spriječim bahate ludake u njihovom stampedu! Gdje su silni elolozi, lažni NVO sektor i demagozi, ili je sav smisao njihovog rada i postojanja  ulizati se vlastima da bi dobili neki projekat i novac iz budžeta? Lako je pametovati na društvenim mrežama, kad će napokon neko da se javno i otvoreno suprotstavi za neku opštu stvar, prestane da ćuti i kleči, i progovori samo kada su ugrožena nečija lična prava!?

Opširnije u video prilogu..