Pao crveni bastion FPN

U toku su izbori na Studentskom parlamentu i za članove Naučno-nastavničkog vijeća. Fakultet političkih nauka bio je veliko uporište mladih dodikjugendovaca i SNSD-a, koje je kontrolisao Miloš Kovačević, predsjednik Studentske organizacije FPN, ali je danas pao crveni bastion!

SNSD već godinama pokušava da ubaci svoje kadrove u studentske organizacije i tako preuzme kontrolu nad studentima i mladima. Preko Savića, Sladojevića, Puljarevićeve, Denisa Esadovog Šulića i ostalih funkcionera MSD-a,  Dodik pokušava da drži indirektno pod kontrolom studente, pa su se tako i za današnje studentske izbore SNSD-ovci  dobro organizovali.

Vijest da je SNSD poražen na Fakultetu političkih nauka je jako dobra, jer su uoči izbora mladi dodikjugendovci uporno ponavljali stranačkim kolegama i aktivistima da ako sada izgube studentske izbore, da će naredne godine biti poraženi na opštim izborima. Zbog toga je proteklih dana bila velika mobilizacija u MSD kako bi se zadržala kontrola u većini studentskih organizacija.

Današnji poraz na FPN-i i još nekim fakultetima u Banjaluci je veliki udarac za mlade socijaldemokrate, ali je pitanje ko će pobijediti i imati većinu u Studentskom parlamentu, jer za razliku od MSD-a nije bilo značajnijeg organizovanja među studentima koji nisu politički angažovani ili nisu članovi vladajuće stranke.

Uskoro ćemo objaviti više detalja i rezultate studentskih izbora.

 

Nebojša Vukanović