Отписани свечано дочекали кићеног свата

Милорад Додик је отворено и јавно отписао Херцеговину и Херцеговце и припојио их Хрвтаској, цртајући карте пред камерама у интервју за Дојче веле, али упркос маћехинском односу, сталном отимању, бројним преварама и подвалама многи  Херцеговци и даље суицидно срљају у јаму и провалију за слијепим вођом. Цртањем карата, расељавањем становништва и саобраћајном изолацијом у свим правцима Додик је потпуно изоловао Херцеговину, и остало је још само да након избора прода ХЕТ и Електропривреду и тако изведе завршни чин закуцавања ексера у мртвачки ковчег источне Херцеговине. Отписаним, наивним, јефтиним и лаковјерним није довољно ни 20 година интензивне пљачке, лажи, разарања и подјела да би прогледали.

Тако је и данас у Требињу било радно, а Лукине службе су се потрудиле да дочекају кићеног свата који је дошао на свадбу и позив одлазећег пријатеља, а успут да одржи који патетичан говор својим скутоношима и провјери колико још новаца може извући из ХЕТ-а, Електропривреде и Терме до октобра. Тако је полиција у униформама и цивилу била распоређена по раскрсницама, семафори угашени, а специјалне машине и радници су чистили улице чекајући лажног Вођу.

  Примјетно је да упркос снажном притиску, медијским манипулацијама и строгим контролама више нема еуфорије и радости у народу када долази лажни Отац нације, и да многи ћуте и гледају да му виде леђа. Народ још увијек трпи насиље, али и све гласније ћути, тако да би Требиње и Херцегоцина упркос притиску окупационог апарата могло напокон да преломи у октобру, и након 12 година каже НЕ дезертерима, профитерима, окупаторима, лоповима, лажовима и несрећама које су разориле и опљачкале народ и државу.

Умјесто што отписани љубе скуте тиранину, био би ред да га бар неко упита гдје му је Драган Вучетић и текстилне фабрике, аеродром Зупци, Горњи хоризонти, ХЕ Дубровник два и Дабар, брза жељезница Никшић – Требиње – Чапљина, други блок у Гацку, чешки и кинески инвеститори, реконструисан пут Требиње – Љубиње – Столац и Гацко – Фоча, Фабрика синтетичких уља у Билећи, Требињересорт, Новотекс, Мато и Неимарство… Толико нас је пута грубо преварио да је тешко побројати све пропале пројекте и преваре, а остаје да се види да ли ће отписани и опљачкани поново свјесно скочити у јаму .

 

Небојша Вукановић