Osniva li Trebinje para-policijske snage

zeleno Trebinje.jpg

Osniva li Trebinje para-policijske snage

Čitav tim ljudi trebao bi svakog dana analizirati sulude poteze trebinjske administracije kako bi se građanima demaskirale i objasnile sve ludosti i gluposti koje padnu na pamet Luki, kumu Miku i ostalim neobrazovanim dvorskim ludama kojima se gradonačelnik okružio. Jedna u nizu ludosti je Odluka o osnivanju Javne ustanove za ekologiju i bezbjednost, koju treba da usvoje odbornici-pijuni iz vladajuće crvene koalicije.

Šta zajedničko imaju ekologija i bezbjednost, i kakve su ingerencije lokalne uprave u domenu bezbjednosti pa da grad Trebinje osniva jednu ovakvu ustanovu? Hoće li to Luka uz Komunalnu policiju da osnuje i neke para-policijske snage koje će se starati o bezbjednosti u gradu Trebinju? Tačno je da Luka ima jak tim bezbjednosno-interesantnih lica, koja su skoro izašla iz zatvora ili treba da odu na odluženje kazne i koja su mu dobrim dijelom iznijela teferič-kampanju, ali ipak pored stražara HET-a i Elektroprivrede RS nije trebao osnivati novu Ustanovu kako bi udomio svoje dangubiće.
Ovog ljeta nije bilo kampa Dejana Bodiroge zbog straha od terorističkih napada, kako je mudro na nekoj od prethodnih sjednica zaključio kum i zamjenik Miko Ćurić, pa su možda gradske vlasti odlučile da stvar uzmu u svoje ruke, razbiju tajne terorističke grupe u Hercegovini kako bi košarkaški kamp ponovo profunkcionisao?

Pitam se ponekad ima li iko normalan i trezven međ Lakijevim saradnicima ko može da mu skrene pažnju da ne pravi svaki dan nove gafove jer njegovim ludostima izgleda da nema kraja. U obrazloženju sulude ideje Luka navodi da će se nova gradska ustanova baviti zaštitom bilja, detekcijom i determinacijom štetnih organizama, proizvodnjom i prometom biljaka…. Odluka o osnivanju Javne ustanove za ekologiju i bezbjednost je toliko šizogena i suluda da je svaki komentar suvišan.

Na čelo ove ustanove treba da se postavi Stevan Bekan, provjereni kadar, sin bivšeg SNSD-ovog načelnika Bileće i bivši načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u vrijeme Dobroslava Ćuka. Vjerovatno da će prvenstveni zadatak radnika nove gradske ustanove biti postavljanje mišolovki, mamaca i otrova za glodare po kancelarijama, i da će Luka iskoristiti priliku da zaposli svoje crvene dangubiće koji mu dišu za vratom.

Ipak treba priznati da se grad Trebinje mjesecima studiozno pripremao za donošenje ove skandalozne Odluke. O tome svjedoče i bivši cvijećnjaci u centru grada u kojima već mjesecima umjesto cvijeće raste troskot i zelena trava. Nekada je zimi i ljeti sađeno sezonsko cvijeće kako bi se grad uljepšao i postao turistički atraktivniji, ali u susret našim ekolozima i bezbjednjacima cvijeće je uvelo i počupano a ostala je zelena trava koju nema ko ni da pokosi sve dok ne profunkcioniše nova ustanova.
Pitam se da li ima bar neko u vladajućoj koaliciji ko smije javno da se suprostavi donošenju suludih odluka, ili će bez otpora i razmišljanja prihvatati i glasati sve šizogene prijedloge i ludosti nedostojnih čelnika grada Trebinja?

Nebojša Vukanović