Orkestrirana kampanja obmane

Nomen est omen – ime je znak! Srđan Mazalica, poslanik i zamjenik šefa Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, svakodnevno se trudi da opravda latinsku poslovicu, i uporno nastoji da zamaže javnost, manipuliše i farba građane misleći da su oni naivne ovce. Tako je i juče, po nalogu svog šefa i Kabineta Milorada Dodika, pokrenuo kampanju obmane tvrdeći da Mirko Šarović tobože ne poštuje Odluke Narodne skupštine jer traži da Predsjedništvo BiH zauzme stav o odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, i traži od Hrvatske da se ne odlaže na samoj granici!

Kao na traci, po istoj matrici, za Mazalicom su iste riječi i stavove ponavljali portparol SNSD-a Radovan Kovačević, produhovljeni šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH  Staša Košarac, te pridruženi član koalicije, razjedinitelj Milan Petković iz Ujedinjene Srpske, kako ne bi bilo prividno da je samo SNSD uz lažnog Oca nacije.

Režim preko svojih dvorskih medija, SRNE, RTRS-a i ATV-a, pokušava da spinuje javnost mijenjajući teze, te optužujući lažno Mirka Šarovića tobože za politikanstvo i likovanje jer traži da Dodik od svojih prijatelja i saveznika Hrvata zatraži da odustanu od odlaganja nuklearnog otpada uz samu granicu na Baniji, prostoru gdje isključivo žive Srbi.

Posebno je tragikomična i licemjerna priča o nekakvom preglasavanju u Predsjedništvu BiH, jer Dodiku nije smetalo kad je sa Komšićem preglasavao Džaferovića smjenjujući srpske i hrvatske ambasadore i kadrove u Centralnoj banci BiH, a sada mu smeta međunarodna arbitraža za Pelješki most. Dosta nam je jeftinog populizma, demagogije, lažnog patriotizma, spinovanja javnosti i zamjene teza! Vlastodršci treba da polože račune narodu i kažu zašto vode izdajničku i pogubnu politiku, zastupaju hrvatske interese i sprečavaju da međunarodni sudovi arbitriraju granične sporove između Hrvatske i BiH, a onda lažima, podvalama i obmanama nastoje da odgovornost prebace na druge. No pasaran!

 

Nebojša Vukanović