Опсесије и страхови

Гостовањем у емисији Упитник на РТС-у Додик је јавно признао шта су његови највећи проблеми, срахови и опсесије. Тако је упорно, вјероватно подсвјесно, спомињао неколико млађих „мангупа“ у Народној скупштини Републике Српске који му праве проблеме, због којих покушава мијењати Пословник како би их покушао обуздати, признао је да је био у проблему на последњој сједници када је у делиријијуму галамио, пријетио, вријеђао, лупао микрофоне и напао предсједника Скупштине, и да није поносан на свој наступ који је, по његовом признању, био погрешан.

Додик је потврдио са му смета писање на блоговима и друштвене мреже, које прати и чита са својим савјетницима и сарадницима, и наметање тема у јавности преко блогова, а који нису њему по вољи. Срамни напади на најгледнију и најутицајнију телевизијуни медиј у Републици Српској, БН телевизију, и етикетирање како се ради о непријатељском медију, говоре колико се Додик боји слободних и објективних медија који нису под његовом контролом.

Иако му је другар Вучић намјестио гостовање како би се покушао оправдати за издају и потписивање АНП-а, Додик је у емисији Упитник показао да не може да се снађе и одговори на проста питања ако гостовање није режирано и намјештено као на свом РТРС-у или АТВ-у. Тако је поново муцао, збунио се, причао неповезано, покушао скренути са теме и избјегавао да одговори конкретно на питања Оливере Јовићевић, и није ништа научио од претходног гостовања када се погубио на питању откуд му вила на Врачару.

Јефтине представе и понављање истих отрцаних фраза су постале толико излизане да се са напором могу гледати, али је добро да Додик у њима говори шта су му највећи проблеми, јер тако јавно показује колико му смета мала група људи и нови начини дјеловања.

 

Небојша Вукановић