palpal

Opomena pred protest i oravdani zahtjevi ugostitelja

Nakon Sarajeva, uskoro bi moglo da dođe do protesta ugostitelja u Bijeljini, ali i ostalim gradovima Srpske. Ugostitelji su nezadovoljni jer im je radno vrijeme ogramičeno do 23 časa i zabranjeni su svirke uživo bendova u baštama restorana i kafića. Udruženje poslodavaca turizma i  ugostiteljstva Republike Srpske „HORECA“ uputilo je Dopis i Upozorenje gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću da ukinu mjere i ograničenje rada ugostiteljima ili će 14.8.2020. organizovati proteste u Bijeljini.

Zahtjevi su opravdani, jer besmisleno je zatvarati ugostiteljske objekte u 23 časa, kao da virus korona spava do tada pa onda počinje da napada ljude. Sat vremena i „tura pred fajront“ puno znače ugostiteljima, koji su bili snažno pogođeni mjerama u pandemiji i nisu mogli da rade, pa bi trebalo ukinuti ograničenja i omogućiti oporavak ovog sektora privrede.

 

Nedavno je održan protest ugostitelja u Sarajevu, a ostaje da se vidi da li će ugostitelji iz Republike Srpske na ulici da se bore za svoja prava i normalne uslove rada ili će vlasti ukinuti ograničenja.

 

Nebojša Vukanović