palpal

Opet poplavila Glavna ulica

Potonula Glavna ulica.jpg

Opet poplavila Glavna ulica u Trebinju

Prva jesenja kiša ponovo je izazvala poplavu i kolaps u centru Trebinja. Glavna ulica Kralja Petra prvog oslobodioca, kao i bočne sporedne ulice prema Trgu slobode i naselju Krš su pod vodom, saobraćaj se odvioja otežano a građani ne mogu bez dubokih ribarskih čizama proći kroz centar grada. Razlog su nestručni, brzopleti i loše izvedeni radovi koje je ljetos izveo Luka i njegovi udarnici.

Iako su stručnjaci i odgovorna lica iz Hercegovina-puteva apelovali na Luku da ne žuri sa radovima i izvodi ih etapno, kako bi se radovi izveli kvalitetno i riješio problem oborinske kanalizacije, ipak je sve urađeno brzopleto kako bi se Dodik i tzv „Investiciona konferencija“ dočekali sa novim asfaltom. Što se rđavo rodi vrijeme ne ispravi, a potopljena Glavna ulica je ogledalo nove vlasti, njenih kadrova i stručnjaka koji nažalost srljaju iz jedne u drugu grešku jer ne čuju stav struke i nauke.

Drži vodu dok majstori odu! Glavna ulica nažalost nije izdržala ni prvi test, ljetni pljusak o kome sam pisao prije nekoliko mjeseci, a pitanje je hoće li pametnjakovići uskoro vršiti ponovnu rekonstrukciju, raskopati tek postavljeni novi asfalt, ispravljati padove ili će potopljen centar grada biti trajno rješenje i uspomena na otuđenu lokalnu vlast.

Nebojša Vukanović