palpal

Opasne frekvencije

BN-RTRS.jpg

Opasni zvuci i frekvencije

Istina, slobodni i neucijenjeni pojedinci, grupe, organizacije i mediji su najopasniji protivnik za okupatorski režim u Republici Srpskoj. O tome svjedoči opsežna istraga i prijava koju je podnio Tužilaštvu u Trebinju Luka Petrović jer je Radio Trebinje pola godine prenosio Dnevnik RTVBN u 16 časova? Direktor Radio Trebinja Manojlo Ćuk i Laki Petrović su zaprepašteni što su na frekvencijama lokalnog radija prenošene vijesti BN-a, sumnjaju da je to možda i plaćeno iako nema računa i dokaza, i smatraju da se radi o velikoj zloupotrebi! “Oni su prenosili opasne zvuke BN-a umjesto Javnog servisa na našoj frekvenciji više od pola godine“ uskliknuo je u Dnevniku RTRS-a direktor Ćuk, Titov skojevac i uzorni komunista koje je napredovao od dopisnika Komunista do direktora i glavnog Lukinog cenzora.

Istina je za režim najopasnija, i zbog toga se ona sistematski guši, zatvara i proganja, a javnost zatrpava gomilom laži, spinova, podmetanja i manipulacija, preko RTRS-a i ostalih dvorskih medija, sa ciljem da građani slude, zbune i izazove kolektivna apatija. Ko istinu gudi, gudalom ga po prstima biju, a da režim ovu narodnu poslovicu sprovodi u djelu pokazuje ofanziva i serija priloga RTRS-a protv BN televizije poslednjih desetak dana. Svaku veče u Dnevniku RTRS-a emituje se prilog o tome kako je Teslić, Trebinje, Ugljevik ili neka druga opština izdvojila određena sredstva u budžetu za promociju na BNTV, što se smatra velikom zloupotrebom. Šlag na torti gebelsovske prljave propagande je namještena anketa sa građanima koji su navodno ogorčeni što kasne socijalna davanja a pojedine opštine plaćaju medijsku promociju? Tako po RTRS-u ispada da u Republici Srpskoj ne bi bilo siromašnih građana i socijalnih problema da nema BN televizije koja troši njihova sredstva?

Uprkos brojnim resursima, pritisku na privatne medije i snažnoj podršci režima, RTRS gubi gledanost i uticaj u odnosu na komercijalne televizije. Kao najgledanija i najuticajnija medijska kuća u Republici Srpskoj, RTVBN je označena kao najopasniji protivnik nakaradnog sistema, pa je po nalogu iz kabineta počeo prljavi rat sa ciljem da se BN diskredituje. Licemjerni okupatori koji su uzurpirali Javni servis Republike Srpske godišnje prihoduju više od 23 miliona maraka kulučeći građane koji plaćaju RTV taksu da bi ih Milinović, Veletićka i ostale sluge režima trovali i kontaminirali um prljavom prizemnom propagandom, lažima i spletkama. 20 i kusur miliona je malo banditima, pa su Vlada i Ministarstvo saobraćaja RS prošle godine uplatili Milinoviću dodatnih 5 000 000 maraka za nabavku opreme u novom studiju, a uz to HET, Elektroprivreda i ostala javna preduzeća redovno plaćaju skupe usluge i reklame RTRS-u.

Licemjerstvu nema kraja! Umjesto da građanima podnesu račune zašto se ne poštuje kodeks i minimum novinarskih standarda, na šta i kako se troše milioni od RTV takse, RTRS-a tobože istražuje da li je neka lokalna zajednica uplatila desetak hiljada maraka privatnoj televizija za praćenje sjednica ili organizovanje uživo prenosa zabavne emisije Nedeljno popodne kako bi se promovisao turizam i potencijali.

Mafija želi zalijepiti sva usta, ugušiti slobode, pogaziti osnovna ljudska prava i zarobiti istinu, ali uprkos svim pritiscima istina i pravda na kraju uvijek pobijede jer se nijedan režim u istoriji nije uspio održati na silu. Istina, opasni zvuci i frekvencije će nadvladati laž, strah, nasilje, primitivizam, mržnju i podjele, a pitanje je šta će biti sa Veletićkom, Mihajlovićem, Milinovićem i ekipom kad se skinu okovi i lanci sa okupiranog javnog servisa Republike Srpske?

Vezani link – Opasne frekvencije, Petar Božović u filmu „Crni bombarder“ – https://www.youtube.com/watch?v=QN9UoPB1wvA

Nebojša Vukanović