Opasna lijeva skretanja u PDP-u

Iako je nakon potpunog urušavanja političkog sistema, do sada neviđene političke korupcije, kupovine papaka, prevođenja i cijepanja stranaka, opozicija u Republici Srpskoj, narodnim riječnikom rečeno, spala samo na dva slova i dvije partije, na terenu i dalje postoji puno nepotrebnog trvenja, ličnih animoziteta, sujeta i sitnih ličnih interesa koji prave veliku štetu borbi za opštu stvar. Ključna bitka na predstojećim lokalnim izborima vodiće se za gradonačelnika Banjaluke između đetića Igora Radojičića i Draška Stanivukovićem, ali mnogi u PDP-u svojim potezima stavljaju klipove u točkove Drašku i Jelena, gledajući svoj mali umjesto opšteg interesa.

Poslednja dešavanja u Prijedoru, Tesliću, Brodu i još nekim lokalnim sredinama u Republici Srpskoj, lijeva skretanja i koketiranja lokalnih funkcionera PDP-a sa SNSD-om, su veoma štetna i opasna, mogu nanijeti veliku štetu ne samo Drašku već cijeloj opoziciji.

Prosto je nevjerovatno da Opštinski odbor PDP-a u Tesliću, predvođen izvjesnim Letićem, ne samo da ne pruža podršku načelniku Milanu Miličeviču, koji je i predsjednik Glavnog odbora SDS-a, već otvoreno sarađuju sa Draganom Bogdanićem, predstavljajući se kao nekakav „faktor pomirenja između dva bloka“.

I čelnici PDP-a u Prijedoru, predvođeni izvjesnim Grabežom koji je predsjednik Opštinskog odbora PDP u Prijedoru, objavljuju zajedničke fotografije sa skupova i pružaju otvorenu podršku kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Prijedora! Ne smije politika i kurs neke stranke da zavisi od nekakvih Grabeža i grabljivica, nečijeg šefovsog i direktorskog položaja u nečijem javnom preduzeću. Kandidatura licemjerne prve seljančice Srpske Gordane Vidović za načelnicu Modriče dodatno je unijela nemir unutar opoziciju, a trčanje Slaviše Markovića u Dodikov zagrljaj, kako bi preduhitrio izdajnika Mića Mićića, nanijelo je veliku štetu PDP-u.  Lično smatram da u PDP-u i SDS-u treba konačno raskrstiti sa svim onim koji koketiraju i sarađuju sa Mafijom na vlasti, jer dok god takvi rovare male su šanse da se zlo sruši. Dodiku odgovaraju smutnje, on namjerno daje mrvice nekim lažnim opozicionarima na lokalu kako bi unio nemir i lošu atmosferu pred lokalne izbore, a bojim se da će najviše problema zbog toga imati Draško i Jelena u Banjaluci, koji nose najveći teret.

Ako PDP u nekim sredinama bude radio protiv kandidata SDS-a za načelnika, to će sigurno uticati da mnogi u SDS-u ne daju pun gas i ne podrže kandidate PDP-a, a Dodik i njegov SNSD će na tome jedini profitirati. Zato na vrijeme pokušavam poslati upozorenje da se pogubna lijeva skretanja zaustave i da se zbiju redovi u borbi protiv Mafije i vladajuće oligarhije.

 

Nebojša Vukanović