Опасна лијева скретања у ПДП-у

Иако је након потпуног урушавања политичког система, до сада невиђене политичке корупције, куповине папака, превођења и цијепања странака, опозиција у Републици Српској, народним ријечником речено, спала само на два слова и двије партије, на терену и даље постоји пуно непотребног трвења, личних анимозитета, сујета и ситних личних интереса који праве велику штету борби за општу ствар. Кључна битка на предстојећим локалним изборима водиће се за градоначелника Бањалуке између ђетића Игора Радојичића и Драшка Станивуковићем, али многи у ПДП-у својим потезима стављају клипове у точкове Драшку и Јелена, гледајући свој мали умјесто општег интереса.

Последња дешавања у Приједору, Теслићу, Броду и још неким локалним срединама у Републици Српској, лијева скретања и кокетирања локалних функционера ПДП-а са СНСД-ом, су веома штетна и опасна, могу нанијети велику штету не само Драшку већ цијелој опозицији.

Просто је невјероватно да Општински одбор ПДП-а у Теслићу, предвођен извјесним Летићем, не само да не пружа подршку начелнику Милану Миличевичу, који је и предсједник Главног одбора СДС-а, већ отворено сарађују са Драганом Богданићем, представљајући се као некакав „фактор помирења између два блока“.

И челници ПДП-а у Приједору, предвођени извјесним Грабежом који је предсједник Општинског одбора ПДП у Приједору, објављују заједничке фотографије са скупова и пружају отворену подршку кандидату СНСД-а за градоначелника Приједора! Не смије политика и курс неке странке да зависи од некаквих Грабежа и грабљивица, нечијег шефовсог и директорског положаја у нечијем јавном предузећу. Кандидатура лицемјерне прве сељанчице Српске Гордане Видовић за начелницу Модриче додатно је унијела немир унутар опозицију, а трчање Славише Марковића у Додиков загрљај, како би предухитрио издајника Мића Мићића, нанијело је велику штету ПДП-у.  Лично сматрам да у ПДП-у и СДС-у треба коначно раскрстити са свим оним који кокетирају и сарађују са Мафијом на власти, јер док год такви роваре мале су шансе да се зло сруши. Додику одговарају смутње, он намјерно даје мрвице неким лажним опозиционарима на локалу како би унио немир и лошу атмосферу пред локалне изборе, а бојим се да ће највише проблема због тога имати Драшко и Јелена у Бањалуци, који носе највећи терет.

Ако ПДП у неким срединама буде радио против кандидата СДС-а за начелника, то ће сигурно утицати да многи у СДС-у не дају пун гас и не подрже кандидате ПДП-а, а Додик и његов СНСД ће на томе једини профитирати. Зато на вријеме покушавам послати упозорење да се погубна лијева скретања зауставе и да се збију редови у борби против Мафије и владајуће олигархије.

 

Небојша Вукановић