Održana tribina Liste Nebojše Vukanovića u Bileći

Bileca tribina foto.jpg

Tribina Nebojše Vukanovića u Bileći

Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića sinoć je održala javnu tribinu i predstavljanje kandidata za poslanike u bilećkom Domu kulture. Pored nosioca Liste građanima su se predstavili i dr Dražan Erić, dr Branko Aškraba, prof Irena Rudan, prof Snježana Domazet i mr Obrad Samardžić. Na tribini je istaknuto da je Bileća uz Foču najbolji primjer da nema velike razlike između stranaka na vlasti i tzv „opozicije“ jer je SDS u lokalnom parlamentu napravio savez sa SNSD-om i iznevjerio povjerenje građana zarad dvije funkcije u gradskoj administraciji, Zbog toga je potrebno pokloniti povjerenje jednoj potpuno novoj generaciji mladih, obrazovanih, odgovornih i poštenih ljudi koji su se po prvi put okupili na nestranačkoj Listi kako bi se nakon 20 godina presjekao začarani krug i počeo proces privrednog, moralnog, ekonomskog i demografskog oporavka.

Naglašeno je da jačanjem, profesionalizacijom i departizacijom institucija i strogim poštovanjem zakonskih normi treba ograničiti moć lokalnih političara i moćnika, kakvi su u Bileći braća Radovan i Ljubo Vuković, te istražiti dešavanja u Tekstilnoj firmi Nikola Tesla i utvrditi odgovornost prethodnog direktora Dragana Vučetića koji preko svoje privatne firme iz Kelna izvukao ogromna sredstva iz Javnog preduzeća kojim je upravljao i prouzrokovao višemilionsku štetu zbog koje radnicama mjesecima nisu isplaćene plate.

Pored usvajanja Zakona o reprivatizaciji kojom bi država povratila vlasništvo nad privatizovanim firmama i podsticanja domaćih investicija u proizvodnom sektoru, od vitalnog značaja za istočnu Hercegovinu je da u naredne četiri godine država obezbjedi 200 000 000 maraka godišnje za završetak tri hidroelektrane u sistemu Gornjih horizonata, jer bi to značilo preporod za cijelu regiju. Više detalja uskoro u video-prilogu sa tribine u Bileći.