Одрицање од пријатеља и поражених савезника

На муци се познају јунаци, али баш кад су им дугогодишњи пријатељи и савезници у невољи, СНСД-овци покажу своје право лице. Као што су се брзо одрекли Демократске странке и Бориса Тадића након побједе напредњака 2012. године, тако и сада желе да се ограде од пораженог Мила Ђукановића, како би народ заборавио њихово дугогодишње стратешко савезништво. Бесједа ђетића Игора Радојичића на Шестом конгресу Демократске партије социјалиста, који је маја 2011. године одржан у Подгорици, говори о блискости и дугогодишњој сарадњи СНСД-а и ДПС-а, двије побратимске странке које деценијама владају на исти начин, застрашивањем, уцјенама, куповином, корупцијом, везама са Мафијом и организованим криминалом…

Радојичић је на отварању 6-ог конгреса ДПС-а говорио о блиској сарадњи која траје 15 „дугих балканских“ година, о договорима који су постигнути, отворености за даљу сарадњу те на крају говора пренио поздраве Милорада Додика упућене побратиму Милу Ђукановићу и делегатима ДПС-а.

Док је био на функцији предсједника Народне скупштине Републике Српске, Игор Радојичић је често путовао у службене посјете Црној Гори, скупа са Милорадом Додиком, потписивали су и договарали Споразуме о специјалним везама Републике Српске и Црне Горе, а везе иза кулиса су биле још снажније.

Лицемјерно је и ружно одрицати се од пријатеља и савезника кад су у невољи и кад губе на изборима! Челници СНСД-а морају знати да им напрасно сликање са побједницима у Црној Гори неће помоћи да народ заборави како су Ђукановића посјетили у Подгорици пар мјесеци након што је признао независност Косова и забио нож у леђа Србији, и како су му пружали подршку, отворену или прикривену, док је годинама водио антисрпску политику и Србе направио грађанима другог реда у Црној Гори.

 

Небојша Вукановић