palpal

Odlazak Mirka Butulije veliki gubitak za Hercegovce

Tragična smrt Mirka Butulije, predsjednika Auto-moto saveza Republike Srbije koga je monstrum ubio na radnom mjestu, veliki je udarac i gubitak za sve Hercegovce. Iako mlad, sa svega 43 godine postigao je mnogo, bio jako omiljen, harizmatičan i uticajan, odlazio na molitveni doručak i prijeme u Vašington, Moskvu i Brisel, imao  uticajne prijatelje u Rusiji, SAD-u i Evropi…

Butulija je rođen u Dubrovniku, ali najveći dio života proveo u Beogradu. Osim rukovođenja Auto-moto savezom Srbije, bio je član Upravnog odbora Svjetske federacije auto-moto klubova – FIA-e, na čelu Rukometnog kluba Crvena zvezda, potpredsjednik Rukometnog saveza Srbije i potpredsjednik Sportskog saveza Srbije.

Jako je bio vezan za Hercegovinu i rodni kraj, pomagao je Hercegovce,  te bio veoma aktivan član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca u Beogradu „Jovan Dučić“, i pomagao rad brojnih hercegovačkih udruženja u Beogradu i Srbiji.

Nakon komemorativnom skupa u Beogradu,  Mirko Butulija sahranjen je u selu Mosko kod Trebinja. Na putu od Beograda do Trebinja na poslednji ispraćaj pratili su ga bajkeri, članovi njegovog Moto-kluba „Stara Hercegovina“, kao i  „Noćni vukovi“. Mirkova tragična smrt veliki je gubitak za njegovu porodicu, prije svega suprugu i četvoro male djece, ali i sve Hercegovce koji su izgubili snažan oslonac.

 

Nebojša Vukanović