Одговорност уредника а не новинара!

Све у нашем напаћеном друштву и држави је разорено и обесмишљено, скоро да нема ниједне професије која није контаминирана политиком, а нажалост власт је посебно и свјесно уништила медије, како би могла да контролише и трује јавни простор. Нажалост многи новинари, посебно у тзв „Јавном сервису Републике Српске“ РТРС-у и другим медијима који су под строгом контролом власти, приморани су да газе основне норме новинарства и претворени су у обичне партијске активисте који имају задатак да једне хвале и глорификују а друге пљувају и дискредитују, често лажима, спиновима и измишљотинама који немају везе са стварношћу.

Увијек истичем да ми је донекле жао новинара, који за скромну плату морају да се понижавају и који често осјећају стид због тога што раде, да их разумијем и без обзира шта написали и урадили, колико ме пљували, повриједили и дискредитовали гнусним лажима и измишљотинама, не замјерам им јер морају да зараде скромну и биједну плату, прехране породице. Одговорност је искључиво на директорима и уредницима који их тјерају да тако раде.

Локална Херцег телевизија у Требињу прешла је све границе у пљувању и прљавој кампањи коју годинама води против мене не бирајући средства, називајући ме издајником, страним плаћеником, проститутком, потркушом и не знам шта све нису до сада измислили и написали против мене. Наравно да ја не замјерам људима који извршавају прљаве послове нити их нешто кривим, то сам рекао и нагласио у више наврата стављајући њих у један, а уредника и директора који их на то тјерају у други кош. Не желим ником да пријетим, свако треба да има посао, плату и живот достојан човјека, али Ђорђе Хаџи Бјелаковић и главна уредница Информативног програма Херцег ТВ Драгана Михић једини су одговорни за тровање јавног простора, лажи, пљување и покушаје дискредитације политичких противника власти, и наравно да ће за то морати некада да сносе одговорност, кад се институције ослободе окова партије на власти, и да неће више никада моћи да раде негдје у медијима, јер су згазили и издали професију. Посвирати и за пас затакнути! Не може госпођа или госпођица Михић да ме пљује годинама, монтира прилоге и измишља најгоре оптужбе на мој рачун а да не очекује да јој узвратим, и порука коју сам послао у видео блогу након прилога о борцима упућена је само њој лично, а свакако да се не односи на остале запослене раднике и новинаре Херцег телевизије, јер нису они криви што моћници из сјенке преко г-ђе Михић тјерају на прљаве ствари.

Још једном наглашавам да је један од првих тачака Споразума са Илијом Станковићем ослобађање медија, и да ми је жеља да од краја ове године Радио и Глас Требиња буде истински локални јавни сервис који ће објективно да информишу о свим проблемима, жестоко критикује власт кад то заслужује, и омогућити свим осталим новинарима да раде слободно, савјесно, поштено и одговорно свој посао..

 

Небојша Вукановић