palpal

Odgovor Neša Milišića na laži Ilije Tamindžije

U cjelosti prenosim odgovor Neša Milišića na lažne optužbe i bolesne konstrukcije o tome kako sam za novac navodno pomagao opoziciju u Crnoj Gori i rušio Mila Đukanovića, te da sam iz interesa sa svojim prijateljima i saborcima organizovao blokade granica. Tekst Nebojše Milišića, odbornika u novom sazivu Skupštine grada Trebinja, prenosim u cjelosti.

Pošto sam direktno prozvan imam potrebu da odgovorim poslaniku SNSD-a u NSRS Iliji Tamindžiji. On po drugi put zloupotrebljava Narodnu skupštinu Republike Srpske i iznosi laži da smo mi sa Liste za pravdu i red plaćeni da blokiramo granicu za vrijeme izbora u Crnoj Gori. Znam da smo im pomrsili račune i baš mi je drago. Đukanoviću prijeko potrebni glasovi nisu prešli granicu. Blokada se dogodila upravo zato što su aktivisti SNSD-a nudili novac, propusnice, i plaćanje putnih troškova onima koji odu da glasaju za režim Mila Đukanovića. Moram da podsjetim da je Tamindžija jedan od onih koji su odbili da u NSRS glasaju za rezoluciju kojom se osuđuje sporni zakon uperen protiv SPC i Srpskog naroda u Crnoj Gori.

Očigledno je da nije prebolio poraz Mila Đukanovića, a i kako bi kada su SNSD i DPS sestre bliznakinje. Njihova ljubav datira još iz ratnih dana, iz vremena kada se švercovao Ronhil, a vrhunac je dostignut kada je Milorad Dodik išao po primorju da lobira za nezavisnost Crne Gore. Zahvalan sam dragom Bogu što sam u jednom trenutku bio kap u moru ljudi ustalih da brane i odbrane ono što je naše. Zahvalan što sam jedan od stotina hiljada onih koji koračaše za krstom koji ponese sada blaženopočivši mitropolit Amfilohije. Nikog tu pare nisu dovele, već vjera i ljubav.

Ne znam kako čovjeku koji je dezerter i kojem je jedina svetinja lični interes objasniti da se ne može sve kupiti novcem. Najvjerovatnije nikako! U proteklom ratu kada su se branile naše svetinje, ognjišta i biološki opstanak na ovim prostorima Duško Ninković i ja smo se bez razmišljanja odazvali na vojni poziv i kraj rata dočekali na frontu. I tada nas je vodila vjera i ljubav isto kao onog dana na granici. Isti čovjek koji je izdao svoj narod i pobjegao glavom bez obzira, sada nas na pravdi Boga napada sa skupštinske govornice. Sve što sam u životu uradio za svoj narod, uradio bi ponovo,ni zbog čega se ne kajem, jedino mi je žao što su ginuli najbolji da bi vladali najgori.