Odbrana saveznika Hrvata

Izdajnička, prohrvatska i izrazito antisrpska politika Milorada Dodika vidljiva je i na špijunskoj aferi, u koju su umješani Mato Đaković, Mijo Krešić, Gordana Tadić i hrvatski konzul u Tuzli, stari udbaš  Ivan Bandić. I dok se Bošnjaci i Hrvati međusobno optužuju i vode špijunski rat, preko OSE, Osmice i SOE, Dodik, njegove sinekure i mediji uskaču da pomognu braći Hrvatima iz Blajburške koalicije. Možda je jedan od razloga i bratsko postupanje tužiteljke Tadić, koja je zaustavila istragu za krupan kriminal Dodika, Špirića i vrhuške SNSD-a?

Umjesto da se zbog novog skandala odmah suspenduje Mato Đaković, koji sa svojom ogavnom emisijom „Telering“ godinama sramoti zarobljeni Javni servis Srpske, režim je krenuo u odbranu svog vjernog vojnika Mata. U sve se, po starom običaju, uključio se stari udbaš Tomo Kovač, na čijem je zemljištu pod čudnim okolnostima sagrađena Dodikova rezidencija u Istočnom Sarajevu.

Tomica revnosno odrađuje svaki dinar iz trgovine sa Vladom, i po starom običaju napada srpske predstavnike u Zajedničkim institucijama braneći braću Hrvate. Tomo pobratima Mata naziva kultnim, pita se tobož kako dobrica može biti špijun, te po direktivama iz Banjaluke snažno brani tekovine Blajburške koalicije SNSD-a i HDZ-a.

I dok su Dragan Mektić i srpski predstavnici izloženi svakodnevnim napadima, Fabrika mržnje, laži i zla snažnije brani Miju Krešića, takođe prekaljenog udbaša, jače od Večernjeg lista. Prosto je nevjerovatno sa koliko žara RTRS brani HDZ, njenu tužiteljku Gordanu Tadić i špijune koji su umješani u veliku aferu. Zbog čega se političari iz Srpske miješaju u sukob i špijunski rat Hrvata i Bošnjaka, ako i sami nisu umiješani, i ko od toga ima korist?

Jasno je da Dodik i Čović imaju u umješane prste u zakulisane radnje, i da sada jedan drugog brane, ponašajući se kao prava braća i saveznici. Ipak, mali špijunski rat i teške optužbe neće spriječiti SDA, HDZ i SNSD da se bratski zagrle u novom Savjetu ministara, i nastave da uništavaju svoje narode do konačnog istrebljenja.

 

Nebojša Vukanović