Od Luke Lučijana za don Vita 6000

Don Luka Lučijano Petrović je široke ruke kada se troši narodni novac, pa je tako počastio i don Vita, al ne Korleoena već Popovića, lidera tzv „Izvornog SDS-a“. Luka je don Vitu dso 6000 maraka bez PDV-a za fiktivne troškove pravnog savjetovanja i davanja nekakvog mišljenja oko  raspodjele električne energije iz HE Plat!?

Sporazum je sklopljen direktnom pogodbom, što predstavlja grubu zloupotrebu i diskriminaciju jer su svi drugi pravnici eleminisani iz postupka, a očito da su Luka i vlast odlučili da još malo počaste svog „lidera“ Izvornog SDS-a, koji je odradio prljavi zadatak cijepanja opozicije i zbunjivanja glasača.

Rapodjela energije u razmjeri 78% na prema 22% u korist HET-a dogovorena je još 60-ih godina, u vrijeme izgradnja sistema, Hrvati su ga jednostrano prekešili u ratu, od kada se električna energija proizvedena u HE Plat raspoređuje ravnomjerno po 50% između HEP-a i EPRS, pa je nejasno o čemu don Vito daje neko mišljenje!

 

 

Elektro-energetski sistem i Elektroprivreda Republike Srpske se raspadaju, radnici otpuštaju jer je zbog pljačke sistem prenapregnut, ali to ne sprečava Luku i oligarhiju da i dalje izvlače novac fiktivnim i namještenim poslovima, ukucavajući tako poslednje eksere u sanduk pokojnog sistema.

I dok se jedni radnici otpuštaju i tjeraju da uzimaju otpremnine, sa druge strane Luka nastavlja da zapošljava preostalu rodbinu u elektro-energetski sistem, pa je nedavno novi talas njegovih rođaka i najodanijih partijskih saradnika zaposlen u HET, HE Dabar i Elektroprivredu RS.

Kako sam i najavio prije nekoliko godina, Luka i kompanija počeli su na mala vrata prodaju i privatizuju Elektropruvredu Republike Srpske, poslednji važan resurs koji imamo, i zbog toga se ona sistematski pljačka, razara i uništava, kako bi se što više oborila cijena. Za te namjere Luka planira da angažuje Engleze kao savjetnike kako treba „reorganizovati“ i prodati sistem.

Ukoliko zaposleni u elektro-energetskom sistemu i dalje budu ćutali i nijemo posmatrali propast, pljačku i prodaju uskoro će završiti na ulici, ali nemoj da se sutra neko meni žali i kuka što je ostao bez posla u kreditima do guše, jer sam samo ovaj mjesec izgubio 5000 maraka od Luke i Ilije, u zdravlju ih oni trošili, pišući istinu i upozoravajući šta će se dogoditi. Moraju radnici ustati, suprostaviti se pljački i propasti, a ključno je da u oktobru oslobodimo Trebinje i onda snažnim pritiskom oslobodimo Elektroprivredu, zaustavimo privatizaciju i postavimo pitanje GDJE SU NAŠE PARE!

 

Nebojša Vukanović