Од Луке и ХЕТ-а 12 000 за Херцег ТВ

Лука Петровић је широке руке, посебно када треба почастити себе из буџета, јавних предузећа и установа. Тако је широкогрудни Лука 2.3.2018. године пребацио 6 000 КМ без ПДВ-а из градског буџета на рачун своје Херцег телевизије. Уговор о наводним услугама промоције, пропаганде и рекламирања града Требиња на Херцег телевизији склопљен је методом директног споразума, без објављивања обавјештења у јавности. Лаки Лучиано Петровић очито жели да што прије отплати инвестицију, па је пребацивање новаца из јавних предузећа на рачун Херцег ТВ убрзано.

Исти износ на рачун лукине Херцег телевизије уплатиле су и посрнуле Хидроелектране на Требишњици. Директор Гордан Мишељић уочи нове године, 26.12.2017. године уплатио је Херцег радио-телевизији 5 99о,70 КМ без ПДВ-а на име услуга рекламирања и пропаганде. Сувишно је напоменути да је и овај Уговор склопљен поступком директног споразума и преговарања са само једним понуђачем, без објаве обавјештења у јавности. Бацањем 6 000 КМ у вјетар ХЕТ је завршио најцрњу годину у 50 година дугој историји предузећа, која је окончана са рекордним губитком од чак 24,3 милиона марака. Умјесто да штеди и покуша смањити огроман минус и дуговања, Мишељић  разбацује новац како би задовољио апетите свог ментора, показао слијепу оданост и послушност.      

Преко браће Мастиловић Лука је крајем прошле године од браће Паповић купио Херцег РТВ за 448 000 КМ без ПДВ-а, како би спиновао јавност, водио пропагандни рат и контролисао медијски простор у Херцеговини. Ипак Лука не жели да из свог џепа плаћа рад своје телевизије, већ по старом и разрађеном обичају извлачи новце из јавних предузећа и установа путем намјештених тендера и наводних услуга пропаганде и рекламирања. Тако је осим ХЕТ-а и града Требиња, и Електропривреда Републике Српске недавно платила 6 000 КМ Херцег РТВ објављивање васкршње честитке,  а њихов пут пребацивања јавних новаца на рачун партијске телевизије полако слиједе остале херцеговачке општине и јавна предузећа под контролом СНСД-а.                              

Лука је за директора Херцег РТВ поставио свог блиског сарадника Ђорђа Бјелаковића, који је истовремено запослен у градској администрацији као економски техничар са средњом стручном спремом. Од промјене власништва дошло је до радикалне промјене уредничке политике, а Херцег РТВ постала је гласило СНСД-а. Већ пола године у емисијама гостују искључиво функционери и кадрови владајуће странке блиски ген-секу Петровићу, а кулминација пропаганде очекује се на јесен, уочи општих избора.

 

Небојша Вукановић