palpal

Od Cicka se ništa dobro ne može naučiti!

Moram priznati da sam se iznenadio i začudio kada sam juče vidio i pročitao tekst da su se na Sokocu sastali čelni ljudi Banjaluke i Sokoca, Draško Stanivuković i Milovan Cicko Bjelica. Ne želim se miješati drugima u odluke i posao, ali nikad se ne bih sastao sa Cickom Bjelicom, niti bih sa njim razmjenjivao bilo kakve poklone, iskustva niti imao bilo kakvu saradnju, jer nema suštinske razlike u načinu upravljanja između njega i Dodika i njegovih satrapa.

Cicko je tipičan predstavnik retrogradnih struktura iz prošlosti koje decenijama sputavaju bilo kakav razvoj i napredak, i čija diploma nije ništa bolja i validnija od one Londonskog đaka Petra dr Đokića. Vrijeme će pokazati, ali sam siguran da je Cicko samo još jedan u nizu Dodikovih igrača i trojanaca u opoziciji, ucijenjen i korumpiran, uvijek spreman na RTRS-u i ATV-u da zabije nož u leđa, napadne iskrene opozicionare i protivnike režima kad to Dodik i njegove sluge zatraže.

Dodik je preko IRB-a dao 5,5 miliona maraka Cicku i opštini Sokolac koju, nažalost, vodi, kako bi privremeno prolongirao bankrot, a poznato je da on nikom ne poklanja ni suvu kiflu ako nema koristi i ne hvata ga u svoju mišolovku, a ne da prebacuje 5,5 miliona maraka.

Cicko nije ništa bolji od Obrena Petrovića, Borisa Jerinića i pokojnog Mića Mićića, Bog da mu grešnu dušu prosti, samo što još strpljivo glumi opozicionara i čeka mig kad treba da iskoči i preleti, jer Dodik smatra da mu je trenutno korisniji da bude lažni opozicionar i trojanac koji će da rovari, spletkari, prenosi informacije te odvraća građane i nanosi štetu opoziciji.

Bolje je da se vlast nikada ne promijeni nego da nakon „promjena“ u njoj bilo kakvu ulogu ne daj Bože imaju Cicko, Stevandić, Obren Petrović, Banjac ili Čavić. Nama su za oporavak potrebne istinske, korjenite i zdrave promjene cjelokupnog nakaradnog sistema, a ne puka zamjena vlasti, a to podrazumijeva lustraciju i zabranu obavljanja bilo kakvog javnog posla političkom mulju i talogu, bez obzira koju partijsku knjžicu imali i nosili.

ILI MI ILI ONI! Kompromisa i pakta sa đavolom nema i ne smije biti, a građani se ne smiju zbunjivati slanjem čudnih političkih poruka.

 

Nebojša Vukanović