Обмане „скромних“ штедиша!?

На страну пљачка, бахатост, иживљавање, осионост и дрскост властодржаца, али ругање у лице сиротињи и подмукла поигравања са потлаченим изазивају бијес и презир већине. Тако је бахати Лука Петровић, који је само у хацијенду у свом родном селу Загора уложио неколико милиона маракa, а најмање још толико у виле и некретнине од дубровачког залеђа, Требиња до Београда, гостујући на својој Херцег телевизији поручио народу да штеди и троши мање од 500 киловата мјесечно па струја неће бити скупа!?

Када би народ штедио са хљебом и храном као са струјом, преживљавао и јео дневно пар стотина грама хљеба, паштету и саламу, живјели би у изобиљу! Лаки Лучиано позива народ да штеди и стеже каиш, истовремено смањујући примања радницима у електро-енергетском сектору, док он разбацује народни новац и десетак милиона марака на лажна савјетовања, намјештене тендере, Проинтер и рачунарску опрему… Манипулисање и обмањивање грађана је толико постало грубо дрско да се лажна обећања мијењају у мање од мјесец дана, а да моћници и не трепну.

 

 

Тако су ресорни министар Петар др Ђокић, директор Електропривреде РС Лука Петровић и „премијер“ Вишковић прије мање од мјесец дана тврдили да струја неће поскупити иако постоје захтјеви и притисак зависних предузећа!? После десетак дана су се престројили и почетком септембра најавили да ће електрична енергија поскупити само за неке привредне субјекте, а онда после 15 дана проширили за грађане и домаћинства!?

У лажи су кратке ноге, и није ми јасно како бар немају бар мало стида кад стану испред камере. Ставити образ под задњицу није лијепо али често буде корисно, али ипак су дрскост, бахатост и безобразлук властодржаца прешли све границе.

На крају врло је поучно погледати гостовање Луке на својој Херцег телевизији, како би се спознао нови вид новинарства, удворништво и пузање понижених новинара, којих ми је искрено жао, јер су услови рада и степен слобода далеко бољи и већи у далекој и братској Сјеверној Кореји него у Бољем Ентитету Тамног Вилајета.

 

Небојша Вукановић