Обиљежен дан Гатачке бригаде

Служењем помена у Саборном храму и низом свечаности, данас је у Гацку обиљежен дан славне Гатачке лаке бригаде Херцеговачког корпуса Војске Републике Српске. Од средине септембра 1991. до Дејтона и краја 1995. године Гачани су учествовали у стварању и одбрани Републике Српске, од одбране Требиња у љето и јесен 1992. и 1995. до ослобађања Трнова, Тјентишта, Борака, Прења, до борби код Олова, Илијаша, Горажда, Мостара, Сарајева…

  У спомен-соби откривење су бисте браћи близанцима Михајлу и Душку Тепавчевићу, који су погинули 1993. и 1994. године на Бандијерци и Бјелинићима. Браћа Тепавчевић су хероји, једини барјактари и носиоци ратне заставе Гатачке бригаде који су за јунаштво одликовани Орденом Милоша Обилића и Орденом Српске гарде, и медаљон Милана Тепића.

  У сједишту фирме Југопревоз откривена је плоча за 4 погинула радника овог предузећа, а у Дому културе премијерно је приказан документарни филм о ратном путу Гатачке бригаде који су припремили Борачка организација Гацка и ратни командант Синиша Бољановић.