palpal

O Grigoriju poslije Časnog posta!

Grigorije nije odgovorio na pitanja koja sam mu javno uputio, ali tokom Časnog posta ću se suzdržati da pišem o njemu. Iako sam najavio novi feljton o poslovnom sunovratu Grigorijevih firmi, detaljima modenskog života, zloupotrebama, političarenju i nedostojnom životu, tokom Časnog Vaskršnjeg posta neću pisati o Grigoriju. Iz objektivnih okolnosti proteklih dana nisam bio u prilici da objavim neke dokumenta i saznanja, jer mi nisu bili dostupni, a naši stari običaji nalažu da se za vrijeme posta uzdržavamo od teških tema i riječi.

O Grigorijevim nečasnim radnjama prikupio sam veoma interesantnu građu, koju ću objati čim prođe Vaskrs i praznici. Nedostojni Grigorije ne poštuje naše već latinske običaje, i on ne samo da pokušava da propovjeda latinsku vjeru već živi dvostrukim životom jednog tipičnog Latina, ne mareći puno za običaje, moralne norme i tradiciju, pa je tokom Božićnog posta podnio dvije nove Tužbe protiv mene. Takođe lani je baš u vrijeme posta, koristeći moć i pritisak na sudove, pokušao da plijeni stvari iz porodične kuće mojih roditelja, iako ja imam svoju imovinu i moji roditelji nikako ne mogu da odgovaraju zbog onog šta je pišem, radim i govorim, tražeći da mu platim duševne boli što sam i učinio. No ako je Grigorije Latin, koji je sve iskonsko pravoslavno bacio pod noge, ne moramo biti mi kao on, i trebamo čuvati naše stare, tradicionalne hrišćanske običaje, moralne i ljudske norme.

Stoga ću javnost u narednom periodu upoznati samo sa detaljima Odgovora na Tužbe, koje sam poslao Osnovnom sudu u Trebinju po njegovim Tužbama, nizom detalja koji će vjerujem biti intrigrantne javnosti. Najavljeni feljton, ako Bog da, objevljujem poslije Vaskrsa, a uoči Majskog Sabora naše Svete i Apostolske Srpske pravoslavne crkve.

Nebojša Vukanović