O cijeni i porijeklu „skupocjenog“ džipa

Kao što sam najavio i predvidivo, režimski mediji počeli su odmah da spinuju javnost, plasiraju lažne vijesti i informacije o vozilu koje sam zamijenio prije nekoliko dana. Tako je Ilija Tamindžija na svojoj stranici podijelio tekst sa svog portaloida „Tribunija“ kako su mi tobože mentori kupili novog i luksuznog džipa!?

Zbog javnosti i naroda, a nikako zbog Tamindžije, Luke i sličnih, objaviću Ugovor o zamjeni vozila, kako ljudi ne bi bili u zabludi! Prije skoro 4 godine kupio sam „volva S80“ sa kojim sam prešao skoro 200 000 kilometara (tačnije 195 000), i bilo je krajnje vrijeme za zamjenu jer stalno krstarim i gotovo da u automobilu provodim više vremena nego u kući! Volvo, posebno terenac HC90, je veoma bezbjedno vozilom, i zato sam njega odabrao, jer ukoliko Vasić i slični nađu nekog Bagzija, moraće se pomučiti i naći neki veliki šleper natovaren pijeskom kako bi mi na drumu naudili!

Svog „volva S80“ koji je star 13 godina mijenjao sam za 2 godine starijeg „volva HC 90“ u auto kući „Turbo trejd“ u Sarajevu. Moje auto procijenjeno je na 5 000 maraka, a „volvo HC 90“ koji sam kupio koštao je 13 000 maraka, tako da sam doplatio 8 000 maraka za zamjenu vozila koje je staro 15 godina, a koje režimski potrčci nazivaju „luksuznim“ i „skupocjenim“ vozilom!

Tačno da je „volvo HC 90“ dobro očuvan i prešao malo kilometara, ali ako je potrebno da kao narodni poslanik koji ima jedan od najčitanijih blogova u Srpskoj i BiH dokazujem porijeklo 8000 maraka, ni to nije problem, jer sam neko ko se zalaže za maksimalnu transparentnost i spreman da pojasnim sve detalje. U „volva“ sam ugradio TNG – plin, kako bi bila jeftina vožnja, i to u Ljubinju kod korektnih i dobrih majstora Ćuzulana, koji sjajno rade svoj posao, i želio sam da to uradim u Hercegovini!

Ukoliko nekoga interesuje još neki detalj, naravno da sam spreman da odgovorim, a bilo bi dobro da Ilija, Luka i ostali na isti način dokažu porijeklo svoje imovine, i umjesto službenih vozila i goriva, koje im mi plaćamo, iz svog džepa sipaju gorivo i voze svoja auta, te kažu otkud vile, hacijende, stanovi, apartamani, vozila..

 

Nebojša Vukanović