palpal

Nuklearno odlagalište prva vijest Dubrovačke televizije

Neodgovorne izjave Perice Bundala i Srebrenke Golić izazvale su buru reakcija ne samo u Hercegovini već i u susjednom Dubrovniku. Tako je sinoć prva vijest u Dnevniku Dubrovačke televizije bila inicijativa Perice Bundala da se Hrvatskoj uvedu kontramjere izgradnjom nuklearnog odlagalište na Bobanima, u brdima u zaleđu Dubrovnika, i podršku koju je za tu svoju suludu ideju dobio od resorne ministarke Srebrenke Golić, ali i lokalnih vlasti Trebinja koji ćutanjem ili smušenim, nejasnim izjavama, nisu iznijeli jasan stav – Hercegovini ne treba smeće i opasan otpad već fabrike i radna mjesta.

Nažalost u prilogu Dubrovačke televizije nije preneseno da su se mnogi suprostsvili suludoj ideji i kontramjerama, ali očito da je rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske izazvala pažnju, buru i mali strah u Dubrovniku, jer se traži reakcija gradonačelnika Frankovića i župana Dobroslavića.

Trebinje od ovakvih inicijativa može samo imati štetu, i krajnje je vrijeme da prestane maćehinski odnos vlasti prema Hercegovini, i ako ne žele da pomognu ne bi trebali ni da odmažu i prave dodatne probleme suludim inicijativama i „blefiranjem“.

 

Nebojša Vukanović