Ново задужење Владе од 30 милиона

Премијер Радован Вишковић не престаје да задужује Републику Српску и вуче у живо блато државу и њене грађане. Његова расипничка Влада данас се поново задужила за  30 милиона марака продајом дугорочних обвезница на Бањалучкој берзи, са каматном стопом од 4%, а рок доспијећа наплате је 10 година, до 2029.  године. Због тешке економске ситуација камате на обвезнице Републике Српске су чак 3 пута скупље од оних којима се задужује Федерација, што је показатељ ко је бољи и економски јачи ентитет, и убједљиво водимо у мртвој трци за потоње мјесто у Европи.

Премијер Вишковић, марионета у Додиковим рукама, најавио је реформе, смањење трошкова, побољшање привредних активности и отварање производних радних мјеста у реалном сектору, али је првих 100 дана показало да наставља погубну политику самоуништења државе, коју су водили његови претходници, Жељка Цвијановић, Александар Џомбић, Милорад Додик…

 

Не смијем ипак да превише критикујем марионетски Владу јер смо у сличној ситуацији и имамо сличан кредитни рејтинг. Ускоро би требао да се задужим са 30 000 марака, по каматној стопи од 4%, али не за потрошњу већ да би санирао душе, залијечио патње и боли локалних моћника по пресудама локалних кадија. Како кадије судиле, тако им Бог помогао.

 

Небојша Вукановић