Novo zaduženje Vlade od 30 miliona

Premijer Radovan Višković ne prestaje da zadužuje Republiku Srpsku i vuče u živo blato državu i njene građane. Njegova rasipnička Vlada danas se ponovo zadužila za  30 miliona maraka prodajom dugoročnih obveznica na Banjalučkoj berzi, sa kamatnom stopom od 4%, a rok dospijeća naplate je 10 godina, do 2029.  godine. Zbog teške ekonomske situacija kamate na obveznice Republike Srpske su čak 3 puta skuplje od onih kojima se zadužuje Federacija, što je pokazatelj ko je bolji i ekonomski jači entitet, i ubjedljivo vodimo u mrtvoj trci za potonje mjesto u Evropi.

Premijer Višković, marioneta u Dodikovim rukama, najavio je reforme, smanjenje troškova, poboljšanje privrednih aktivnosti i otvaranje proizvodnih radnih mjesta u realnom sektoru, ali je prvih 100 dana pokazalo da nastavlja pogubnu politiku samouništenja države, koju su vodili njegovi prethodnici, Željka Cvijanović, Aleksandar Džombić, Milorad Dodik…

 

Ne smijem ipak da previše kritikujem marionetski Vladu jer smo u sličnoj situaciji i imamo sličan kreditni rejting. Uskoro bi trebao da se zadužim sa 30 000 maraka, po kamatnoj stopi od 4%, ali ne za potrošnju već da bi sanirao duše, zaliječio patnje i boli lokalnih moćnika po presudama lokalnih kadija. Kako kadije sudile, tako im Bog pomogao.

 

Nebojša Vukanović