Novo povlačenje i kapitulacija vlasti pod pritiskom

Na Kolegijumu Skupštine grada Trebinja juče je saopštena informacija da grad Trebinje definitivno odustaje od sulude nabavke reflektora na stadionu „Police“vrijedne skoro 1,2 miliona maraka sa PDV-om. O ovoj ludosti, da u vrijeme pandemije i krize bacaju milione za reflektore kad narod nema bukvalno hljeba da jede a Fudbalski klub Leotar se raspada u drugoj ligi jer nema novaca da se plati minimalac mladim igračima, pisao sam i snimao prilog prije pola godine, u septembru 2020. godine, a snažan pritisak izvršili su i odbornici opozicije u Skupštine grada Trebinja.

Dobro je da se režim i moćnici, prije svega kumovi Miko i Luka, povijaju i povlače pod pritiskom javnosti i opozicije, što je odličan pokazatelj njihovih slabosti i nemoćni, zablude da su oni snažn i da narod pred njima treba da kleči i prosi milostinju.

Ovo je drugo veliko povlačenje i uzmicanje gen-seka Luke Petrovića, koji je prije mjesec dana najavljivao novo poskupljenje struje a onda onda se povukao pod pritiskom javnosti. Podsjetimo da je Luka zvao policiju da ga štiti dok izlazim iz Elektroprivrede Republike Srpske i nije smio da ode sa posla, kada sam ga čekao ispred Elektroprivrede RS da postavim par pitanja i najavio da ću blokirsti sjedište HET-a, Elektro-Hercegovine i Elektroprivrede RS ako ne odustanu od sulude odluke i poskupljenja, pa se Luka ponovo povukao i cijena električne energije se neće mijenjati.

Sve se može kad se hoće, i narod mora biti svjestan da je u njemu snaga i da ne smiju da se ponižavaju i puze pred lažnim moćnicima proseći milostinju, već se moraju ustati i stati na noge, reći lažnim moćnicima da je dosta bilo pljačke, ponižavanja i kulučenja.

 

Nebojša Vukanović