Novi Telekom za nove kredite Mafiji

Mafija, domaći okupatori i kompradori, toliko će nas porobiti kreditima i rasprodajom prirodnog bogatstva, da ćemo se na svojoj zemlji i đedovini pretvoriti u sužnje, i pitanje je kada i kako ćemo se osloboditi  lanaca i teških okova.

Neposredno nakon drugog dolaska Milorada Dodika na vlast 2006. godine, njegovoj Vladi je stigla ogromna finansijska injekcija iz Srbije od Vlade Vojislava Koštunice, koja je Telekom Srpske kupila za 1,3 milijarde maraka (646 000 000 evra). Pored toga Dodik je zatekao suficit u kasi, zdravstveni, penzioni i javni sektor očišćen bez dugova, te značajno povećanje prihoda uvođenjem PDV-a.

Umjesto da se krene u veliki investicioni ciklus u energetiku i drvoprerađivačku industriju, što su naši najznačajniji resursi, sagrade nove hidroelektrane na Drini, Gornjim horizontima, termoelektrane i fabrike za preradu namještaja, i tako riješi problem nezaposlenosti, raspikuće su sa svojim dvorskim tajkunima proćerdale 1,3 milijarde na kupovinu izbora, pljačku, izvlačenje stotina miliona maraka preko lažnih tašna-mašna firmi i propalih banaka.

Kad su spržili milijarde od Telekoma i Naftne industrije RS, okupatori, banditi i razbojnici krenuli su u nove talase zaduživanja kako bi zadovoljili neuteživu glad za novcem. Banditi međusobno vode perverznu trku ko će više miliona oteti, napraviti veću hacijendu i bazen ovdje, ili na azurnoj, egejskoj ili jadranskoj obali. Istovremeno su svoj narod pretvorili u sirotinju i porobljene sužnje, koji treba da gladuju i kuluče za hljeb i milostinju kako bi se njegova kompradorska elita iživljavala.

U poslednjoj terminalnoj fazi maligni tumori za kratko vrijeme prave najveću štetu, pa tako i okupatorska vlast sada želi da za svega nekoliko dana i sedmica zaduži sve nas za jedan novi Telekom, koji više nemamo? Osim milijarde za autoputeve i razne garancije, uz obveznice, trezorske zapise i kredite Eko toplane i drugih javnih preduzeća i ustanova, Republika Srpska će se samo na početku ove godine zadužiti preko milijarde, ili 1000 maraka po glavi svakog stanovnika, od tek rođene bebe do staraca!

Sve pare će otići na nova otimanja, potrošnju, pravljenje besmislenih autoputeva kojima neće imati ko da se vozi, te izvlačenje para za izbore. Nažalost ni od ove milijarde neće biti otvoreno nijedno novo radno mjesto. Ovakva neodgovornost, bahatost i sistemsko razaranje svog naroda nije viđeno od svrgavanja Pol Pota.

Okupatori na vlasti sistematski razaraju svoj narod i državu, više od mnogih stranih okupatora u prošlosti, i iza njih će ostati samo prah i pepeo.

Da su nam samo trećinu zla i zločina počini neki strani okupatori, koga bi lako mogli prepoznati i razlikovati, davno bi na ovim prostorima izbio veliki ustanak i zaustavilo stetematsko razaranje naroda, ali je problem u tome što je narod zbunjen snažnom režimskom propagandom koja domaće okupatore i zlotvore uporno predstavlja kao patriote koji se tobože bore za svoj narod.

Iskreno se i u velikog Boga nadam da će domaće zločince i okupatore stići ruka pravde, ovozemaljske i božije, i da će jednoga dana, vjerujem što prije, odgovarati za sve zločine počinjene nad sopstvenim narodom.

Nebojša Vukanović