Novi promašaji dvorskog Integrala u Hercegovini

Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, milionske javne investicije i objekti koje je u Hercegovini sagradio dvorski neimar Slobodan Stanković i njegov Integral-inženjering propali su poslije samo nekoliko mjeseci! Samo 3 mjeseca nakon svečanog otvaranja novog tunela ispod Bileće, vrijednog 6 150 000 maraka, koji treba da spriječi nove poplave u nižim zonama Bilećkog polja, tunel se urušio.

U krugu fabrike „Zrak“ u Bileći, iznad samog tunela, pojavila se velika rupa, a u HET-u još uvijek ćute i ne žele da kažu kolika je šteta, ko je odgovoran, da li je tunel zatrpan i zatvoren? Prije samo par mjeseci čelnici HET-a Gordan Mišeljić i Ilija Tamindžija fotografisali su se sa načelnikom Miljanom Aleksićem i hvalisali dvorskim medijima kako su uradili veliki posao za Bileću, ali i ovaj njihov „podvig“ trajao je kraće nego mački muž.

Po ko zna koji put radovi i veliki projekti koje je izgradio Integral-inženjering u Hercegovini su se urušili, a pričinjena je milionska šteta zbog koje niko nije odgovarao.

Prvo je u više navrata propadao tek izrađeni put preko Čemerna, a potom su krajem 2013. godine podzemne vode odnijele kompenzacioni bazen kod Pađena vrijedan 3,5 miliona maraka, a slično je bilo i sa putem između Berkovića, Divina i Nevesinja koji su takođe finansirali HET i HE Dabar. Suvišno je spominjati Lukin vodoskok u Bregovima i druge manje investicije koje je voda takođe odnijela poslije samo nekoliko dana. Desetine miliona maraka je voda donijela, i voda odnijela, što bi rekao Lukin ideolog i utemeljivač Božidar Vučurević. Lakiju Luki Petroviću i njegovoj bratiji, čelnicima HET-a, je najvažnije da nabace milionski tender Integralu i drugim dvorskim firmama, naduvaju do neba cijene i izvuku novac u privatne džepove i partijske vrne fondove, a kvalitet radova i vijek trajanja objekta su nevažni.

Podsjećamo na prilog iz decembra 2013. godine, kada nam obezbjeđenje Integrala i HET-a nije dozvolili da priđemo srušenom kompenzacionom bazenu i iz neposredne blizine vidimo kolika su oštećenja na tek sagrađenom objektu.