palpal

Novi opasan soj opozicionih pčela pojavio se u Bileći!

Još jedna vijest i informacija za rubriku vjerovali ili ne dolazi nam iz Bileće. Uprava Hidroelektrana na Bileći donijela je Rješenje da se sa krša u okolini Bilećkog jezera uklone pčele i pčelinjaci Željka Bajovića, najvećeg pčelara u ovom kraju.

 

Ne znam da li se boje ujeda pčele ili nečeg drugog, ali nakon progona i podjela ljudi, čelnici režima odlučili su da započnu progon i podjele pčelinjih društava na podobne i nepodobne.

Željko Bajović je borac prve kategorije, a od završetka rata živi od pčelarstva jer posla nema otkako je njegova firma Bilećanka, kao i mnoge druge, završila u stečaju. Vlast mu nikada nije dala ništa i oduzela je sve što je mogla, a na kraju bi izgleda moćnici i dezerteri željeli da Željku i drugim borcima, koji su ratovali i stvarali Srpsku, oduzme i pravo na život dostojan čovjeka.

Bajović nije član nijedne stranke ali je veliki kritičar vlasti i režima na društvenim mrežama, piše otvoreno, slobodno ali i istinito o problemima u društvu.

Smatra da se radi o osveti, i da iza svega stoji Slobodan Čomić zvani Čoma Diploma, izvršni direktor za finansije HET-a, kadar Socijalističke partije Petra Đokića koji je ranije hapšen od SIPE zbog falsifikovanja diploma i dokumenata, a poslije nagrađen direktorskom foteljom.

Kako se u Bileći pojavio novi soj i vrsta pčela – opozicione, i kako se one razlikuju od crvenih, koje su privilegovane? Pogledajte razgovor sa pčelarom Željkom Bajovićem…

 

Nebojša Vukanović