palpal

Novi Grad poručio DOSTA JE

Smrknuta i namrgođena lica Milorada Dodika i Željke Cvijanović na komemorativnom skupu SNSD-a u Novom Gradu govore o debaklu, o tome kako se osjeća vrh SNSD-a na početku kampanje i koliko im se krv ledi u žilama zbog straha jer su svjesni da je nasilju, bahatosti, pljački i primitivizmu došao kraj.. Uprkos snažnim pritiscima i partijskoj disciplini, svega nekoliko stotina pristalica došlo je na Trg na centralni skup SNSD-a u Novom Gradu, a atmosfera je bila naelektrisana kao na šahovskim simultankama.

Prije 4 godine Trg je bio pun, na mitingu SNSD-a bilo je bar 5 puta više Dodikovih pristalica, i čelnicima režima iz Novog Grada poslataje jasna poruka GOTOV JE.  Dodik i Željka se dobro sjećaju kako su ranije dočekivani u svom bivšem jakom uporištu, i slike malog broja anemičnih, potrošenih i na silu dovedenih pristalica govore više od 1000 riječi. Nema više, kao nekada, oduševljenja, frenetičnih aplauza, grljenja, klicanja i sveopšte radosti opijenih masa koje vjeruju slatkorječivim, a Dodik i Željka se u podsvjesti prisjećaju slika punih trgova i oduševljenih pristalica koji nasjedaju na njihove slatke bajke.

Poslije dugih 12 godina sve knjige su pročitane, i lažno srbovanje ne može prekriti glad, anarhiju, beznađe, apatiju.. Početni skupovi SNSD-a i autobusi potrošenih pristalica koje vozaju po tribinama skinuli su izvještačene osmjehe i namrgodili lica Željki i Dodiku. Poneki mlaki aplauz, grobna tišina i atmosfera kao na komemorativnim skupovima a ne centralnom skupu vladajuće stranke su jasna poruka da sila, pritisci, kupovina, laži i šibicarenje više ne pomaže. Dodik je samo iz Hercegovine morao u Banjaluku dovući 10 autobusa kako bi napunio Kastel, i to je jasna poruka prijestonice odlazećem režimu.

Ono što čudi je i Dodikova poruka u Novom Gradu da je Željka srpkinja i da zbog toga treba za nju glasati!? Koga je to kandidovao Dodik za najvažniju funkciju predsjednika republike Srpske, pa sada narod ubjeđuje da je ona srpkinja, i da neće izdati naše nacionalne interese? Dodik jetakođe poručio kako nema namjeru da se u Sarajevu poturči!? Jel to razlog da bude srpski član Predsjedništva BiH!? Istina pogađa u srce funkcionere SNSD-a, pa je predsjednica OO SNSD-a Novi Grad Snježana Rajilić u svom govoru uporno ponavljala kako oni nisu ubice, istovremeno poručujući da Novi Grad i Republika Srpska moraju ostati crveni po svaku cijenu!? Koja je to svaka cijena po kojoj Srpska mora ostati crvena, i da li to znači da su SNSD-ovci spremni i proliti krv svog naroda kako bi Novi Grad i Srpska bili crveni? Sat polako otkuca, i svima je već sada jasno da je crvenima vrijeme isteklo, i da bahatost, primitivizam, nasilje, pljačka i beskrupuloznost nikada više nikada neće vladati ovim prostorima!

Nebojša Vukanović