Нови црвени талас запљуснуо Терму

У походу на куповину још једног посланичког мандата, Срђан Миловић поново је по опробаном и уходаном рецепту почео да убацује партијске активисте у Рудник и Термоелектрану Гацко, како би их мотивисао да му купују и прикупљају гласове. Иако РиТЕ Гацко грца у дуговима и има вишак радника, Миловић је у току ове седмице без конкурса убацио 38 нових радника, активиста СНСД-а. Умјесто да сакупи новац за капитални ремонт, који касни годинама, он наставља да трпа нове куваре и конобаре, па ће ако настави овим темпом ускоро сваки рудар имати по једног конобара и кувара да му послужи ручак. Радне снаге недостаје у Руднику, али црвени неће да иду гдје се напорно ради, већ од Партије, по заслугама и броју прикупљених сигурних гласова, траже удобну фотељу и канцеларију.

На претходним парламентарним изборима Миловић је постао посланик жртвујући највећег произвођача струје у Српској. У љето 2014. године он је, уз Додикову сагласност, без конкурса у Терму убацио 150 чланова СНСД-а, те је намјештеним тендерима преко фирме „Термоградинг“ незаконито извукао најмање 10 милиона марака на пословима скидања откривке те измјештања токова ријеке Мушнице и Грачанице у Гатачком пољу. Прије именовања на функцију директора Рудника Миловић је био директор Термоградинга, и управо је својој бившој фирми, одмах по именовању на функцију, без тендера набацио послове вриједне преко 20 милиона марака. Колико су се Миловић, и његов ментор Драгичевић „уградили“ говори податак да је отвореним поступком 2015. скидање откривке плаћено 5 милиона КМ, дупло мање него изборне 2014, што значи да су Миловић и Драгичевић само на овом једном тендеру од РиТЕ Гацко отели најмање 5 милиона марака!? Важно је нагласити да се због овог у требињском Тужилаштву води истрага, и да су  требињски судови потврдили да сам говорио истину када сам писао и говорио о њиховом криминалу. Правоснажно сам у више предмета добио, а могу слободно рећи и понизио, Миловића, Драгичевића и њихове скупе бањалучке адвокате, бранећи се сам без адвоката по њиховим тужбама за клевету!

Миловић је на суд донио налаз судског вјештака да је психички болесник који сваки дан пије јаку терапију и 4 различите врсте таблета за смирење, а његов љекар  је на суђењу изјавио да су „сероксат“ и остале таблете веома снажне и да утичу на његове психо-физичке способности? Како психички болесник под јаком терапијом може управљати великим системом од скоро 2000 радника и бити народни посланик, те тражити од народа да му још једном да повјерење? Шта је Миловић урадио за Гацко и Херцеговину у протекле 4 године, осим што је уништио Термоелетрану и направио 150 милиона марака дуга и обавеза, и гдје су му Кинези који су прије двије године требали почети градњу другог блока ТЕ Гацко, како су обећали он и Додик током посјете Пекингу?

Социјалиста Скоко би такође желио да по неког „свог“ убаци у Терму како би се некако докопао мандата, јер након сарадње са Вуком Хамовићем пара му не фали, али Миловић има примат. Скоку су лађе потонуле након пораза од Милана Радмиловића 2016. и недавне смјене у Електропривреди, али комуњаре не одустаје док има шта отети од државе. Петар Ђокић данима обилази Херцеговину, лобира, купује, обећава и све скромне наде полаже у Скока, Ћапина, билећког интелектуалца Чому Диплому и остале кандидате из ове регије, јер у другим дијелома Српске нема шансе да освоји посланички мандат. Надати се ће након 2018. године Паповићев клијент и стара лопужа, али и његова странка, напокон завршити на сметљишту историје, гдје им јe мјесто још од 1942. године, црвеног терора и злогласних лијевих скретања.

Илијини поклисари доставили списак активиста СНСД-а из Невесиња које би требало убацити на РиТЕ Гацко, али га је Миловић одмах избуцао и поручио Илији и Луки да немају шта да траже на Терми и у Гацку. Миловић је чак кренуо у офанзиву и у Илијином крају излијепио плакате са својим именом и поруком дезертерима, чиме је јасно поручио шури и зету да им планира помрсити рачуне.

Четрдесетак нових (не)радника СНСД-а у РиТЕ Гацко је само први контигент, и Миловић планира да са још неколико црвених таласа запљусне Термоелектрану, која је одавно исцрпљена и на кољенима. Терма и Електропривреда, као и читав јавни сектор, претворени су у прћију владајућих, коју они пљачкају све док их потпуно не униште. Политичка корупција, злоупотребе и куповина гласова до сада су незабиљежени на овим просторима, а заробљене институције нажалост не функционишу. Ипак једно је сигурно – уколико Миловић и СНСД не дај Боже прођу и купе довољно гласова, сигурно је да ће Термоелектрана пасти и издахнути под силним теретом, јер ниједан систем на свијету не може издржати пљачку и систематско уништавање оваквих размјера, које траје годинама и деценијама.

 

Небојша Вукановић