Nove srpske podjele i ludosti uz obavezujuće zaključke Hrvatskoj

Milorad Dodik je skinuo maske i potpuno ogolio svoju izdajničku, antisrpsku i prohrvatsku politiku, otvoreno zastupajući interese Hrvata i HDZ-a u Bosni i Hercegovini. Suicidna šizofrena politika i stavovi, podanički odnos prema HDZ-u i Draganu Čoviću, svakako neće donijeti ništa dobro Srpskoj, i samo su produbile i izazvale nove podjele među Srbima i srpskim političarima. Ono što posebno iritira većinu naroda, koji je ogorčen Dodikovom prohrvatskom politikom, je prije svega besmislena priča i tvrdnje kako Narodna skupština Srpske treba da usvoji nekakve Zaključke koje bi obavezale hrvatsku Vladu i Sabor da promijeni antisrpsku politiku, odustane od odlaganja nuklearnog otpada u Dvoru na Uni i počne gradnja mosta na Savi.

Ovakav pokušaj davanja alibija za štetne poteze je tragikomičan i smiješan, jer čime Narodna skupština Republike Srpske može obavezati i natjerati Hrvatsku i njene institucije na bilo šta? Iskreno se nadam da će bar neki od vladajućih poslanika napustiti sjednicu pred glasanje, i da neće podržati sulud i suicidan potez Milorada Dodika, koji ulizivanjem Čoviću otvara Pandorinu kutiju i pravi veliku štetu Republici Srpskoj.

Posjeta papi i Vatikanu je očito dala rezultate, a na današnjoj sjednici će se voditi vjerujem zanimljiva rasprava o nacionalnoj politici i istorijskim greškama koje stalno ponavljamo.

 

Nebojša Vukanović