Nove limuzine za Vladu, PIO, MUP RS, sudove..

I dok sa jedne strane tzv „premijer“ Radovan Nejaki Višković najavljuje mjere štednje i, stezanje kaiša i odustajanje od luksuza, između ostalog i kupovine luksuznih službenih automobila, nove limuzine stižu u njegovu Vladu i Kabinet, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Fond penzijsko-invalidaskog osiguranja, sudove..

Kad Višković ne poštuje svoje preporuke i gazi svoju riječ, nabavlja limuzine preko Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srpske dok poziva na štednju,  logično je da ga ne poštuju direktori, ministri, državni službenici.. .

 

 

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske raspisao je tender za kupovinu novih limuzina vrijednih oko 250 000 maraka (210 000 bez PDV-a), a dva službena vozila za Fond PIO RS koštaju nešto više od 120 000 KM. MUP Srpske u čudnoj i vrlo očigledno namještenoj javnoj nabavci kupuje jedno novo i jedno polovno vozilo, a Hidroelektarne na Drini novu limuzinu vrijednu skoro 120 000 maraka (99 000 KM bez PDV-a). Vozilo se kupuje od kompanije MRM export-import iz Ljubuškog, omiljenog dobavljača za cijelu Elektroprivredu RS.

Nova vozila kupuju i sudovi, kazneno-popravne ustanove, druga javna preduzeća i institucije, i očito da niko „premijera“ Radovana Viškovića ne shvata ozbiljno i drži do njega, njegove riječi i stavova kao do lanjskog snijega.

 

Nebojša Vukanović