palpal

Nova Tužba Ilije Tamindžije

Tužbe se nižu kao na traci, a čak me je nedavno tužila i sudija Osnovnog suda u Trebinju, što predstavlja veliki presedan. Ilija Tamindžija u najavi nove Tužbe poslao je novi Zahtjev za ispravkom tekstova na portalu nebojšavukanović.info koji prenosim u cjelosti! U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od klevete Zahtjev prenosim u cjelosti!

Ilija Tamindžija

Lušac 89 101 Trebinje

 

Nebojša Vukanović

Vožda Karađorđa 54 Trebinje

 

PREDMET: Zahtjev za ispravkom tekstova objavljenim na portalu nebojšavukanović.info

Na portalu nebojšavukanović.info u proteklom periodu objavljeno je više tekstova (naslovi poput podsjećanja – Problemi porodice Kuzman, Otkazi za nepodobne u HET-u) u kojima sam direktno ili indirektno pomenut u negativnom kontekstu. Naime u tekstu „Problemi porodice Kuzman“ navedeno je da sam kao dezerter dao otkaz trećem sinu majke poginulog borca jer je politički nepodoban. U tekstu „Otkazi za nepodobne u HET-u“ navedeno je da sam otkazom bratu dva poginula borca poslao jasnu poruku svim radnicima i demobilisanim borcima sa jasnom namjerom da ih zaplaši, te da je ovo samo jedan pokazatelj osvete dezertera i ratnih profitera demobilisanim borcima i porodicama poginulih boraca.

Imajući u vidu da pomenuti tekstovi po objektivnom shvatanju morala imaju uvredljiv karakter, vrijeđaju čast, ugled i dostojanstvo mene i moje porodice, ovim putem zahtjevam da se najkasnije do petka, 30.11.2018. godine izvrši ispravka svih tekstova i objavljivanje ispravke istih na pomenutom portalu ili drugim sredstvima informisanja. U suprotnom biću prinuđen da zaštitu svojih prava ostvarim sudskim putem.

 

Podnosilac zahtjeva:

Ilija Tamindžija

Trebinje, 22.11.2018. godine

Tamindžija bi u svom Zahtjevu za ispravkom trebao navesti tačno šta smatra klevetama i ja ću to objaviti u cjelosti, jer ja ne mogu znati šta Tamindžija smatra klevetama. Sa željom da otvorim javnu diskusiju o važnim pitanjima, objaviću u cjelosti apsolutno sve što Tamindžija dostavi.

Pojašnjenje: Prije pisanja teksta obratio mi se Željko Kuzman, bivši radnik HET-a, koji mi je saopštio da je dobio Otkaz Ugovora o radu, i smatra da je žrtva političkih pritisaka. Kuzman mi je saopštio da je zbog komentara protiv vlasti na društvenim mrežama bio pozivan na razgovor u Kabinet izvršnog direktora HET-a Ilije Tamindžije, člana Uprave koja donosi sve važne Odluke, i da je tom prilikom vršen pritisak na njega kako bi odustao od javnih kritika vlasti. Nakon toga podnio je Zahtjev za neplaćenim odsustvom. Tvrdi da nije bio upoznat sa datumom kada treba da obnovi Zahtjev za produženje neplaćenih odsustva, i zbog tog je dobio otkaz. Kuzman je borac prve kategorije, koji je u Otadžbinskom ratu izgubio dva rođena brata, i smatra da je trebao biti upozoren od Uprave HET-a kako ne bi propustio rok i da su mogli da mu oproste previd jer sam radi u porodici. Pored toga smatra da je oštećen jer nakon otkaza nije dobio sredstva na koja je imao pravo. Zbog činjenice da se na čelu države nalaze ratni profiteri, koji nisu bili ni jedan dan na ratištu iako su bili vojni obveznici, te su ratnim švercom zaradili milione, i ako je položaj demobilisanih boraca težak  i loš, imam pravo na mišljenje da se dezerteri svete borcima.  Ukoliko Ilija Tamindžija smatra da nešto od navedenog nije tačno, ima pravo da pošalje ispravku koju ću da objavim u cjelosti.

Većina medija je pod kontrolom režima, i smatram svojom ljudskom obavezom da pišem o problemima obespravljenih i poniženih, i tako dam skroman doprinos rješavanju njihovih problema.

Nebojša Vukanović