Нова кућа Петровића у Требињу

Лаки Лучиано Петеовић одлучио је да за сваког члана своје породице у Требињу сагради по једну кућу. Након хацијенде са базеном у Загори, троспратнице на Иваници и куће са капијом СНСД-а у Хрупјелима, Лука је недавно, уз помоћ ХЕТ-а и њене механизације, саградио нову кућу са базеном у требињском насељу Виногради.

Кућа је саграђена овог љета у рекордно кратком року, захваљујући ангажовању радника и машина ХЕТ-а и локалних дворских фирми, а градска властела љетос се редовно окупљала и брчкала на базену. Према мојим информацијама кућа се формално не води као власништво Луке већ Рада Петровића, Лукиног рођеног брата који живи у Београду.

У стилу правих мафијаша, кућа је ограђена високим бедемима како комшије не би могле да виде ко се окупља на журкама поред базена. Сличним бедемима, дугим преко 1000 метара, ограђена је и хацијенда на Загори, само што се на селу и породичном имању није шкртарило па је подигнут двоструки камени зид од кресаног камена, док је у Виноградима за сада изливен скромни зидић од армираног бетона.

Грамзива браћа Петровић се непрекидно куће, и изгледа да нема тог здања и објекта који може да задовољи њихове амбиције и прохтјеве, јер што више имају то више отимају. Надам се да ће Лука и директор ХЕТ-а Гордан Мишељић одговорити на питање ко је и како саградио кућу у Виноградима, у комшилуку браће Мастиловић, ко се води као њен власник,  и ко је и по ком основу ангажовао машине ХЕТ-а током радова на овом објекту?

 

Небојша Вукановић