Nova kuća Petrovića u Trebinju

Laki Lučiano Peteović odlučio je da za svakog člana svoje porodice u Trebinju sagradi po jednu kuću. Nakon hacijende sa bazenom u Zagori, trospratnice na Ivanici i kuće sa kapijom SNSD-a u Hrupjelima, Luka je nedavno, uz pomoć HET-a i njene mehanizacije, sagradio novu kuću sa bazenom u trebinjskom naselju Vinogradi.

Kuća je sagrađena ovog ljeta u rekordno kratkom roku, zahvaljujući angažovanju radnika i mašina HET-a i lokalnih dvorskih firmi, a gradska vlastela ljetos se redovno okupljala i brčkala na bazenu. Prema mojim informacijama kuća se formalno ne vodi kao vlasništvo Luke već Rada Petrovića, Lukinog rođenog brata koji živi u Beogradu.

U stilu pravih mafijaša, kuća je ograđena visokim bedemima kako komšije ne bi mogle da vide ko se okuplja na žurkama pored bazena. Sličnim bedemima, dugim preko 1000 metara, ograđena je i hacijenda na Zagori, samo što se na selu i porodičnom imanju nije škrtarilo pa je podignut dvostruki kameni zid od kresanog kamena, dok je u Vinogradima za sada izliven skromni zidić od armiranog betona.

Gramziva braća Petrović se neprekidno kuće, i izgleda da nema tog zdanja i objekta koji može da zadovolji njihove ambicije i prohtjeve, jer što više imaju to više otimaju. Nadam se da će Luka i direktor HET-a Gordan Mišeljić odgovoriti na pitanje ko je i kako sagradio kuću u Vinogradima, u komšiluku braće Mastilović, ko se vodi kao njen vlasnik,  i ko je i po kom osnovu angažovao mašine HET-a tokom radova na ovom objektu?

 

Nebojša Vukanović