Uvrede i prijetnje Rajka Milića, vlasnika Plants globala

Uvrede i prijetnje Rajka Milića, vlasnika Plants globala

Na našu adresu stiglo je pismo, cijeli esej Rajka Milića, vlasnika kompanije "Plants global inc" kao reakcija na naš tekst o poslovanju firmi "Agroherc" i "Plants global" sa propalom Fabrikom valjanih cijevi UNIS Derventa. Zanimljivo da kontraverzni Rajko Milić nijednom riječju ne demantuje ono što smo napisali već čak potvrđuje da su naše informacije tačne i istinite, te tvrdi da su njegove namjere iskrene i da tobože ne želi da zaradi novac već da spase od propasti i stečaja Fabriku valjanih cijevi iz Dervente i Pavlović banku.

Milićev opširni esej, koji prenosimo u cjelosti bez bilo kakvih intervencija i izmjena, obiluje niskim uvredama, prijetnjama te pozivom na dvoboj i fizički obračun. Milićev gnjev i bijes samo potvrđuje da smo tekstom pogodili metu u samo središte, te da će nastavak priče o vezama "Plants globala inc" sa Pavlović bankom i pokušajima preuzimanja vlasništva nad bankom od Slobodana Pavlovića, potpuno demistifikovati zakulisane radnje i poslovanje firme koja sa samo jednim zaposlenim radnikom ima godišnji promet od 9 000 000 maraka.

Žao nam je što Rajki zbog našeg teksta odustaje od gradnje aerodroma i drugih velikih investicija u Trebinju, a baš sam se bio ponadao da će njegov prijatelj umjesto na Krf, cesnom napokon sletiti na Zubce. Očito sam jako uticajan dok jedan tekst razbija velike planove i milionske investicije, te čak uništava jednu domaću banku. Sa nestrpljenjem čekamo novu Tužbu i liječenje duševnih bolova tajkuna Rajka Milića i njegovijh najboljih advokata iz Zvornika, koje navodi u pismu i koji treba da naplate svu odštetu kako bi me bolje ganjali. I Rajka da znaš, ne samo stan, već ću založiti i rizikovati sve što imam sve dok ne razbijem i srušim Vas, nakaradni sistem i razbojnike koji su opljačkali i uništili sve pred sobom pretvarajući narod u sirotinju a lijepu zemlju u pustinju.

PISMO RAJKA MILIĆA UPUĆENO NEBOJŠI VUKANOVIĆU

„Оче, опрости им, не знају шта чине.“
Небојша Вукановићу!

Ви се нећете љутити – познајете себе (то познавање,истина, није у духу Gnothi seauton) – што Вас не ословљавам са господине. Нема смисла подражавати празну етикецију и некога ословљавати речју господин, када садржај не прати етимолошко одређење, које, према неким мислиоцима, значи да човек кога ословљавају тако („господине“) живи по законима божијим – између осталог и НЕ ЛАЖЕ.
Није моја намера да на Ваш лажљиви приказ одговорим речима увређеног човека, који не влада собом, па зато користи јаку реч ЛАЖ. Еуфемизам НЕИСТИНА не би много помогао – истина је да се ради о ЛАЖИ i „Plants global inc“ su ostvarivale veliku dobit izvlačeći, dok je UNIS Derventa tonula u minus jer nije mogla pokriti troškove poslovanja. Milionski iznosi iz UNIS Fabrike cijevi Derventa uplaćivani su i na račun firme „Plans global“ otvoren u Švajcarskoj Не пишите у журби, молим! Нека Ваше дело буде савршено, дигитално, типографно. Не може PLANS – сасвим је друго значење. PLANT, на енглеском значи БИЉКА (имамо више успешно завршених пројеката у земљорадњи), а, значи и ПОСТРОЈЕЊЕ (и у овој области имамо више успешно изведених пројеката).
Не знам какво је порекло Ваше побуде да ме провлачите кроз БЛАТО ПОХЛЕПЕ, при чему је побуда помагања да се предузеће „Унис“ покрене, са пословне тачке гледишта, и сваке друге тачке гледишта, најплеменитија могућа. Да ли сам побочна штета бесмислено прљаве борбе која се одвија у оквирима месног политичког миљеа?
Наше предузеће ПГИ нема никакву повезаност са делатностима предузећа „Унис“, Дервента, осим по послу набавке топло ваљане траке, привремено увезене у БиХ, активног оплемењивања ради, у сврху извоза, при чему је основно, духовно полазиште, дозволите да поновим, била идеја помоћи да се тадашњих 340 радника запосли, да се покрене производња и да запослени почну да примају плату. Одакле потиче Ваше надахнуће за мисаони конструкт о некој другој повезаности предузећа ПГИ и предузећа „Унис“, молим? ПГИ се није бавио, нити се сада бави, тиме шта је „Унис“ некада радио или шта ради сада – свако нека носи свој крст/бреме своје карме, ако је овакав опис прихватљивији неолибералној („мулти-култи“) школи мишљења. Јасно је да смо се изложили великом пословном ризику, но, статус привременог увоза лимова нам је давао извесну сигурност да уложени новац неће пропасти. Имајући у виду празан говор и разграђујуће дејство празног, само сукобима и рушењу склоног, дискурса дежурних рашчланитеља свакодневнице, међу којима, према наводима независних посматрача прилика у Српској, Ви заузимате истакнуто место, нисам више сигуран да ћемо повратити уложени новац.
Да је наше „Унис“ прегнуће имало доброчинствену побуђеност, да сте добронамерни, могли сте то да закључите и на основу нашег успешно завршеног пројекта
СТАМБЕНО ПОСЛОВНИ КОМПЛЕКС „АГРОКОП“, у Требињу.
У писању нарученог чланка ОСУДЕ и ПРЕСУДЕ, занемарили сте основно правно начело Audiatur et altera pars. Да не помињемо нужно достојанство и приврженост истинитом приказивању онога који би хтео да буде јавни мислилац и да се бави јавним добром. Сваки, од родитеља, лепо васпитани посленик јавне речи у обделавању мисаоне грађе теме којом се бави би питао и другу страну да пошаље своје виђење теме о којој пише. Ви познајете директора Зекића и да сте имали часну намеру непристрасне обраде теме могли сте да га позовете и да добијете његово виђење.
...
Оно у чему сте, разградитељски, успели, после Вашег текстописног психичког напада, и изостанка икакве одбране из гласа јавности Српске, јесте моје одлука да се више не бавим никаквим пословима у Требињу, што је, могуће, штета за Требиње, јер смо били веома близу да уђемо у посао са неким странцима, где је и стара идеја изградње аеродрома била у озбиљном разматрању.
„Бог ће да помогне, ако буде имао коме“ – патријарх Павле.
...
БАНКА – Ово је, у истом тексту, још једно Ваше насрнуће на идеју међусобног помагања. Ако су две банке у Српској пропале, желите ли да и трећа пропадне, молим? Уместо да похвалите неког ко је спреман да помогне, Ви „ловите вештице“, опет, по нечијем налогу, претпостављају упућени познаваоци прилика у Српској. Ако светла страна постојања превлада, банка ће бити спашена. Ако превлада тамна страна – „што горе то боље“ – банка ће пропасти. Да ли бисте то желели и да ли бисте, тада, били срећни што ће запослени у банци остати без посла, што ће неки депоненти остати без новца, што ће финансијски систем доживети колапс...? Колика и каква је Ваша радост у овом, могућем, сценарију, молим? Има ли ту чисте памети? Ви ћете и даље лупкати по својој тастатури, без жеље да се суочите са својим уништавајућим деловањем и без саосећања за људе који остају без посла, у својој самоумишљености да сте Ви глас јавности, глас истине... глас чега? Свака банка почива на метафизичкој циглици која се зове ПОВЕРЕЊЕ. Оваква ваша пискарања и онако крхку грађевину поверења руше у темељу – можете ли да се суочите са оваквом последицом Вашег измаштованог, „узвишеног“ разоткривења непочинстава предузећа ПГИ? Верујете ли Ви у то што посредујете читаоцима или је то хладан, прорачунати однос плаћеног ума према налогу налогодавца?
...
Врло радо бих упознао Ваше родитеље...
...
Полазећи од претпоставке да у структури Ваше личности (ипак сте Ви монада, у изворном смислу речи, божанска искра, коју санскритска avidya спречава да правилно посматра и доживљава свет око себе – „лепота је у посматрачевом оку“ ) постоји подручје које резонанто одговара на антички склад истинитог, доброг и лепог, предлажем да се упознате са правом побудом за покретање предузећа «Унис», која је у назначењу ниже наведена.
...
У стара времена, витезови су част бранили у двобоју. Ово је мало шаљиво, из дечије оптике света чистих појмова, без «сивих зона» одраслих, али може, по Вашем избору, да буде и стварно - уколико Вашем егу излазак из виртуелног света тастатурног јуначења и силазак у реалан свет физичког песничења одговара, стојим Вам и на тај начин на располагању. У овом случају, будући да сте у напону снаге, а мени је 66 година, добијате, свакако, лепу почетну предност.

Најљубазније молим да уклоните спорне, лажне редове у Вашем тексту објављеном на порталу РТВБН, који се тичу нашег предузећа ПГИ, истовремено исписујући и редове извињења због тога што сте, користећи лаж, тако писали. Рок: 3 дана од 3. јула 2017. год.
У противном, имаћете прилику да своје тврдње докажете на суду.
...
Из угла посматрања човека у мом узрасту, а, мало и sub specie aeternitatis, могу да Вам пожелим преумљење и храбри искорак на стазу благородности и смиреноумља – покушајте да живите на начин да будете од користи човечанству. Када устанете ујутру, погледајте се у огледало, самопосматрајући, запитајте се шта сте до сада добро урадили себи, својим ближњима, својим суграђанима...Ако би Вам на ползу било, са Вашим допуштењем, послао бих Вам приказе остварених пројеката нашег предузећа који су имали као своје духовно полазиште, управо то, нескромно је, али је тако - доброчинство.
Вашег увођења у метафизички поглед на свет ради (Credo quia absurdum est), дозволите подсећање на оно што је Платон рекао када су га питали шта ће остати када свет буде растворен, када нестане (Индуси би рекли Manvantara циклус). Одговор је био ДОБРОТА.

Рајко Милић, по Вашем увиду, или увиду Вашег налогодавца, ПОХЛЕПНИ.

у вези текста објављеног на ел. порталу РТВБН у вестима од 26.06.2017. године под насловом "СИПА предала кривичне пријаве" могуће је предузети следеће активности:

1.) По Закону о јавном информисању ( одредбе чланова 83-97) гл. и одг. уреднику РТВБН може се поднети захтев за исправку информације. Уколико јавно гласило не објави исправку, може се поднети тужба надлежном суду ради објављивања исправке.
У прилогу Закон о јавном ихформисању у којем су битне одредбе о роковима за захтев, исправу и тужбу.

2.) По Закону о заштити од клевете, против лица које је изнело неистините наводе може се покренути поступак за накнаду штете ( укључујући и привремене или сталне мере забране даљег преношења неистинитих информација)
Рок за подношење тужбе је три месеца /субјективни/, односно годину дана /објективни/.

У прилогу Закон о заштити од клевете, са судском праксом из одлуке ВСС.

imao je svoju stranku Pokret za Trebinje ali nije nista napravio poslije toga ga je Bosic uzeo za savjetnika bas zbog prljavog jezika i bezobrazne i ne promisljene retorike.Da prica ovakve price jer Bosic ne smije on je kukavica.
Tuzi obavezno,praksa je pozitivna dosta presuda je rijeseno protiv pausalnih clanaka u novinama.Ti trazi clanak demantij sa istim prostorom na istoj stranici i isti broj redova. A advokata najbolje iz Zvornika zbog Slavka i advokatu nek ide osteta pa ce bolje ganjati.

Ono sto ja licno znam je da covek definitivno ima neki problem i "dijagnozu". Bog sveti zna koliko tuzbi je vec izgubio. Pre par godina sam cuo da je prodavao stan kako bi platio sve sto je na sudu izgubio. Da li je to istina ili carsijska prica zaista ne znam. Uostalom i sve njegove nazovi reportaze i kolumne su svakako vecinom carsijska prica sa proverenim "rece mi jedan co'ek" informacijama. Ali to je Trebinje. Svi sve znaju a niko blagog pojma nema. Takav je i ovaj njegov clanak. ...ali sam misljenja da ste to jednostavno morali videti i znati. Pogotovu sto je to napisano iz pera coveka koji je svoju "karijeru" napravio na lupetanju.
... cinjenicu da ON, covek koji se toliko bavi tudjim biografijama i poslovima, svoju biografiju krije kao zmija noge. Kako sam Vam napisao, na internetu jos uvek pistoji stranica njegove izborne liste, sa biografijama svih sa liste OSIM NOSIOCA. ... Доиста, Вукановићу, имате ли Ви икакав животопис, молим? Када сте рођени, које школе сте завршили, од чега живите, шта се урадили до сада у животу, имате ли породицу, децу...?

Када видиш човека да те кори или ти чини зло, немој се љутити на њега, јер није он крив. Да је било тако, не би био постављен закон љубави према непријатељима. Мрзи његову болест, не човека, јер није крив човек, ђаво га подстиче. Мрзи болест, јер болест је од ђавола, тиме га натерају да те мрзи, да те кори, да ти штети, да те бије. Он није крив, јер човек је створен по лику и подобију Божијем, али онај кога ђаво подстиче чини тако.
Источњаци ово мало другачије виде и кажу:“Немаш ни пријатеље, ни непријатеље. Сви људи су ти само учитељи.“ Ако бих овако посматрао, не бих могао а да се не сетим речи патријарха Павла, које сам својевремено чуо у ТВ емисији, током рада на једном пројекту у Бенгазију: „Наш народ каже – ДОБАР и ЛУД ТО ЈЕ ИСТО“, као најприкладнији опис Вукановићевог дочека мојих доброчинствених покушаја у Српској.

Prijavi se da dobijaš vijesti na Facebook profilu. Klikni na LIKE dugme ispod

ˇ

----------KRAJ