Нисам ја, бато је крив!

Није мајка клела сина што се коцкао него што се вадио! Тако су и покушаји Ненада Нешића да пребаци одговорност на свог брата Предрага, коме је написана некаква прекршајна пријава, смијешни и трагикомични, подсјећају ме на дјечије несташлуке када дјеца кажу „нисам ја, бато је“ у тренутку када их родитељи ухвате на дјелу! Велика је срамота што полиција и МУП Српске, по политичком налогу са врха,  учествују у покушају спашавања редова Рајана Нешића, и што је полиција након прегледа смимка написала прекршајну пријаву његовом брату!?

Јасна је намјера да се Ненад Нешић покуша „опрати“ сваљивањем одговорности на његовог брата, који ће платити неколико стотина марака казне, али суштински ништа се неће постићи. Предраг Нешић није крив и није починио прекршај због наводног недоличног понашања, јер је природно и нормално да се весели рођењу братића, а једини проблем је у чињеници да се браћа разбацују новцем који су стекли на чудан и сумњив начин.

Да је Нешић нервозан и уплашен за функцију након што су његови другари са журке објавили видео снимке бахатог разбацивања и шутирања новца, показују и пријетње и увреде које ми је упутио извјесни полицајац Вељовић из Фоче, који је ученик фамозне журке, и дао је себи за право да ми пријети јер му се не свиђа мој рад и писање. Чим укажеш на бахатост, криминал и злоупотребе одмах добијеш етикету „Алије“, „балије“ или „Турчина“, па је сасвим природно да ме је узорни и честити полицајац из Фоче засуо оваквим порукама и увредама, јер је ваљда српски и патриотски бацати силан новац отет од сиротиње и кулучења радника. Одавно се не обазирем на пријетње и увреде, нити их пријављујем полицији и правосуђу јер то нема смисла нити било каквог ефекта, никада ниједна ранија пријава није дала никакав резултат, али ако су принципјелни, онда би поред бата Предрага у МУПУ Српске  требали пажљивије погледати снимак, написати пријаву и својим припадницима који су били на надалеко чувеној журци!

 

Небојша Вуканов